Zeleno svetlo za Alonsa i Botasa

Vozači Meklarena i Vilijamsa Fernando Alonso i Valteri Botas dobili su zeleno svetlo da učestvuju na ovonedeljnoj Velikoj nagradi Malezije.

Izvor: JT

Četvrtak, 26.03.2015.

09:25

Default images
Beta/AP Photo/Joshua Paul

Alonso je zbog potresa mozga tokom predsezonskih testiranja u Barseloni propustio otvaranje sezone u Australiji, isto kao Botas, ali je Finac imao problem sa povredom leđa.

Španac po savetu lekara nije vozio u Australiji, ali se vredno spremao za trku sezone, zbog čega je prošle nedelje testirao u simulatoru u fabrici Meklarena.

Dvostruki svetski šampion je potom sa timom prošao kroz podatke izvučene iz njegovog bolida posle misterioznog udesa, posle kojeg je proveo četiri dana u bolnici. Posle svega toga, uspešno je prošao preglede na Univerzitetu Kembridž, ali se još tada znalo da mora da prođe i testove na samoj stazi.

Botas je, s druge strane, vozio kvalifikacije u Australiji, ali zbog bolova u leđima nije prošao lekarske preglede pred samu trku. Da bi se što bolje aklimatizovao na uslove koji ga čekaju u Maleziji, Finac je između dve trke otputovao u Indoneziju, gde je radio sa fizioterapeutom.

Vilijams je takođe objavio da će pomeriti Botasovo sedište da bi se izbegli problemi koje je imao u Australiji.

Velika nagrada Malezije vozi se u nedelju u 9 časova po našem vremenu, a prvi treninzi na programu je u petak od 3 časa posle ponoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: