Sukob Renoa i Red Bula zbog motora

Šef Renoa Siril Abitebul optužio je tehničkog direktora Red Bula Adrijana Njuija za laganje, nakon što je za probleme tima optužio motor.

Izvor: AK

Sreda, 25.03.2015.

18:43

Default images
foto: Beta/AP

Bolidi četvorostrukog šampiona među konstruktorima Formule 1 su na prvoj trci sezone u Australiji zaostajali ceo krug za pobednikom Luisom Hamiltonom i njegovim Mercedesom.

Njui je izjavio da je motor daleko iza šasije njegovog tima, ali mu je direktor Renoa odgovorio da je teško imati saradnika koji laže.

"Adrijan je šarmantan čovek i sjajan inženjer, ali je ceo život proveo kritikujući motore svojih saradnika", rekao je Abitebul.

Austrijski tim je dominirao u F1 od 2010-2013, sa četiri titule konstruktora, uz isto toliko slavlja Sebastijana Fetela među vozačima.

Međutim, njihovu nadmoć prošle sezone su okončali Mercedes i Hamilton, a ni ove verovatno neće moći da pariraju Nemcima i Britancu.

"Red Bul ima neke probleme koji ne pomažu ovoj situaciji. Konkretno, ima slabiju zadnju stabilnost. To otežava voženje bolida", istakao je Abitebul.

Nema sumnje da obe strane imaju probleme. Renoovi motori zaostaju za performansama Mercedesa i Ferarija, dok Red Bul nema svoj najbolji proizvod, a Njui u prošlosti nije bio nezadovoljan motorima svojih partnera, bez obzira ko su oni.

Reno uveliko razmišlja da kupi novi tim i opet se direktno takmiči u F1, dok Red Bul nema mnogo opcija kada je u pitanju dobavljač motora.

Mercedes je još ranije rekao izričito "ne", a teško da će i Ferari biti zainteresovan za saradnju.

S obzirom da su čelnici Red Bula nezadovoljni i pravilima koja uvode čelnici F1 poslednjih sezona, ne bi bilo iznenađenje da se uskoro povuku iz takmičenja, iako su kao i ostali timovi vezani ugovorom do 2020. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: