Ljajić: Moja želja nije sporna

Povratnik u fudbalsku reprezentaciju Srbije Adem Ljajić rekao je da njegovo igranje za nacionalni tim nikada nije dolazilo u pitanje.

Izvor: B92

Sreda, 25.03.2015.

15:59

Default images
Starsport

"U decembru sam imao prijatan razgovor sa selektorom Radovanom Ćurčićem i Savom Miloševićem. Nikada nije dolazilo u pitanje moje učešće u timu Srbije. Sve zavisi od moje forme i planova selektora. Spreman sam da nastupam za Srbiju u dužem periodu i ne znam zašto se o tome toliko polemiše u javnosti", rekao je Ljajić u Staroj Pazovi.

Nacionalni tim se sprema za meč sa Portugalom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. Ljajić u svom klubu Roma igra vrlo dobro, a sada bi želeo da se to nastavi i sa reprezentacijom.

"Već duži period igramo dobro. Pobeđujemo i to želim da nastavim sa reprezentacijom Srbije. U Lisabonu treba da igramo hladne glave, ali na pobedu. Ne možemo ići grlom u jagode. Znamo svoje vrednosti i mogućnosti protivnika. Mnogo je stvari u našim rukama", rekao je Ljajić.

Iskusni golman Vladimir Stojković kazao je da svi u timu žele da pobede.

"Kod nas postoji velika želja da idemo na pobedu u Lisabonu. Mi smo pred svaku utakmicu optimisti i pod velikom odgovornošću, jer igramo u nacionalnom dresu. Ali ne možemo sada da predvidimo sve situacije na terenu i da obećamo pobedu", rekao je Stojković.

On je kazao da u reprezentaciji ovog puta nema toliko pritiska kao ranije.

"Svaka reprezentativna utakmica nosi odredjeni pritisak, jer nikome nije svejedno kako će igrati. Ovoga puta, osim toga, drugog pritiska nema jer znamo da je Portugalija favorit jer je jedna od najboljih reprezentacija Evrope", rekao je Stojković.

On je rekao da Srbija ne bi trebalo da igra napadački, nego oprezno ali hrabro.

"Mi znamo u kakvom smo položaju. Mnogo se spekuliše sa time da li nama odgovora nerešen ishod i da li sa eventualnim porazom gubimo sve šanse za plasman u Francusku. Smatram da za nas ništa nije izgubljeno i u slučaju nepovoljnog rezultata, jer ima još mnogo da se igra. Možemo da osvojimo deset bodova, što bi bilo dovoljno za odlazak u Francusku", kazao je golman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: