Jankovi momenti: Rodik, Berdih, RF

Važio je za momka koji samo povremeno bljesne, zatim se transformisao u konstantnog Top 10 tenisera, a sada će pokušati da se vrati u vrh.

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2015.

22:20

Default images
Beta/AP

Srpski teniser Janko Tipsarević nije igrao još od novembra 2013. godine, punih 17 meseci, a na teniski teren vratiće se u Majamiju, u dublu sa Novakom Đokovićem.

Tokom karijere Tipsarević, svojevremeno poznat kao “Triler Janko“ i “Janko Maratonac“, odigrao je mnogo uzbudljivih mečeva – bilo je velikih pobeda i nesrećnih poraza. Duele u pet setova igrao je 27 puta, uz zavidan procenat uspešnosti – 18 pobeda i devet poraza.

Novak Đoković često ističe da je osvajanje Dejvis kupa veoma uticalo na njegove buduće rezultate, a i Tipsarević se posle toga preporodio i zaigrao najbolje u svojoj karijeri.

Te titule ne bi bilo da Janko nije odigrao herojski u polufinalu sa Češkom – u petom meču pobedio je Radeka Štepaneka u tri seta, ali pravi podvig napravio je dva dana ranije. Tada je u Beogradskoj areni savladao sedmog igrača planete, finalistu Vimbldona Tomaša Berdiha sa 7:5, 6:2, 2:6, 7:6 (7-5).

Bilo je to inspirisano izdanje Tipsarevića, kakvo smo viđali i pre i posla toga, ali po dalekosežnim posledicama, to je možda i najznačajnija pobeda u njegovoj karijeri. Trijumf srca posle tri časa i 38 minuta duge borbe kojom je Tipsarević pokvario Berdihov 25. rođendan.

Kompletan tekst Saše Ozma pročitajte u našoj rubrici TEME.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: