Propustili let, izbegli tragediju

Fudbaleri švedskog trećeligaškog kluba Dalkurd pukom srećom izbegli su tragediju aviona nemačke kompanije „Džermanvings“.

Izvor: ÐN

Utorak, 24.03.2015.

21:10

Default images
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Avion kompanije „Džermanvings“ srušio se u utorak u francuskim Alpima.

Ekspedicija kluba iz grada Borlangea, u centralnoj Švedskoj, izbegla je sigurnu smrt pošto je u poslednjem trenutku odustala od leta na liniji Barselona – Diseldorf, prenosi AFP.

Prilikom povratka iz Katalonije igrači i članovi stručnog štaba Dalkurda na aerodromu su promenili plan pošto je u Diseldorfu trebalo da duže vremena čekaju na vezu prema Švedskoj, pa su se podelili i ukrcali na tri leta prema Cirihu i Minhenu.

Ta odluka spasla im je živote, jer je u padu aviona Erbas A320 stradalo svih 144 putnika i šest članova posade.

"Za sve one koji su pokušavali da nas kontaktiraju poslednjih nekoliko sati – mi smo kod kuće i dobro smo. Bio je ovo još jedan avion, neka počivaju u miru", napisao je golman Frank Peterson na Tviteru.

Sportski direktor Dalkurda Adil Kizil potvrdio je dnevniku "Aftonbladet" da je tim imao mnogo poziva.

"Trebalo je da budemo u tom avionu. Bila su četiri koji su otprilike u isto vreme odleteli iz Barselone prema Alpima, a mi smo imali igrače u tri od njih četiri. Može se reći da smo imali veoma, veoma mnogo sreće", rekao je Kizil.

Dalkurd je klub za kojeg nastupaju uglavnom igrači kurdskog porekla.

Opširnije o padu nemačkog aviona pročitajte na našoj INFO strani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: