Stefon Marberi – novi kineski car

Drugu godinu uzastopno, treći put u poslednje četiri sezone, Stefon Marberi je postao šampion Kine sa Peking Daksima.

Izvor: AK

Utorak, 24.03.2015.

14:42

Default images
foto: Beta/AP

Bivša NBA zvezda Minesote, Nju Džerzija, Finiksa, Niksa i Bostona, je sa 24 poena, 7 asistencija i 4 ukradene lopte proglašen za MVP-ja finala.

Njegov Peking savladao je Liaoning Flajing leopardse 106:98 i dobio finalnu seriju u šest mečeva. Marberi je u finalnoj seriji prosečno beležio 29,6 poena, a sjajnu podršku imao je u Rendolfu Morisu (19p, 7sk) i Zai Điačuanu (27p, 6sk) u poslednjem meču.

Mnogi su predviđali kraj Marberijeve karijere kaoda je 2009. napustio NBA i preselio se u Kinu.

Međutim, bivša zvezda Džordžija Teka se preporodila u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, pronašao je sreću i mir u novom domu u Pekingu, te postao lokalni heroj kineskih obožavalaca košarke. "Kada sam došao rekao sam da želimo da izgradimo ovde dinastiju. Mnogi su mi rekli da sam lud što to pričam, ali ja sam verovao u saigrače i trenera Mina, u klub. Uradili smo sve što smo mogli da ovo uspe. Zahvalan sam i ponizan što smo u ovoj situaciji", rekao je Marberi.

Iako ima skoro 40 godina, Marberi je uspeo da začepi usta svim kritičarima i pokaže da njogovo vreme nije gotovo.

"Pravi čovek će da se podigne sa dna. Bilo je ovo divno putovanje u Pekingu. Rekli su mi da sam suviše star, da više ne mogu da igram, rekli su mi da sam završio. Mogu li dobiti sada svoju šampionsku majicu, molim vas?", rekao je Marberi.

Iako kaže da je ponizan, na tviteru je poslao par poruka svojim kritičarima, "zahvalivši" im se na motivaciji koju su mu dali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: