Del Boske: Vilja zaslužuje 100. meč

Reprezentativna karijera Davida Vilje nije završena i on bi mogao da se vrati u nacionalni tim, rekao je selektor Španije Visente del Boske.

Izvor:

Utorak, 24.03.2015.

14:54

Default images
Beta/AP

Tridesettrogodišnji Vilja, od ove sezone fudbaler Njujork Sitija, postigao je za reprezetaciju Španije rekordnih 59 golova na 97 utakmica, a pretpostavljalo se da je on prošle godine posle fijaska na Mundijalu u Brazilu završio karijeru u nacionalnom dresu.

Ipak, on sam nikada izričito nije rekao da više neće igrati za 'Furiju'.

Vilja je ranije ovog meseca postigao svoj prvi gol za novi klub Njujork Siti u pobedi protiv Nju Englanda Revolušna (2:0).

Del Boske je za španski radio rekao da Vilja ima šansu da ostvari i 100. nastup za reprezentaciju, kao i da "nema ničeg lošeg u tome što želi da nagradi nekog ko je učinio toliko toga za naconalni tim".

Golovi bivšeg napadača Valensije i Barselone bili su ključni u trijumfu Španije na šampionatu Evrope 2008, kao i na Mundijalu 2010, dok je prvenstvo Evrope 2012. propustio zbog povrede.

"Ima izuzetaka i jedan od njih je David", rekao je Del Boske.

Vilja nije uvršten u tim za meč kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016. protiv Ukrajine, kao i za prijateljsku utakmicu protiv Holandije četiri dana kasnije.

On je pre nekoliko dana za španski radio izjavio da bi u slučaju da ga Del Boske pozove u reprezetaciju "plivajući otišao za Španiju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: