LŠ: Zagreb na Barselonu

Određeni su parovi četvrtfinala EHF Lige šampiona, a jedan od najinteresantnijih dvomeča imaće Zagreb i Barselona.

Izvor: AK

Utorak, 24.03.2015.

13:14

Default images
foto: Beta/AP

Jedan od glavnih favorita Kil igraće sa Segedinom, PSŽ će se suprotstaviti Vespremu, dok će rival Vardaru biti Kjelce.

Prvi mečevi četvrtfinala igraju se od 8-12. aprila, revanši su od 15-19, a završni turnir EHF LŠ je 30. i 31. maja u Kelnu.

Najtrofejniji evropski tim Barselona već 20 godina vodi velike bitke za Zagrebom, ali je hrvatski tim dobio samo jedan od prethodnih 17 okršaja.

Katalonci su veliki favoriti protiv najvećeg iznenađenja ove runde, ali pobede nad Kilom i PSŽ-om tokom sezone su jasan znak da se Zagreb ne sme potceniti.

Segedin je već izbacio jedan nemački tim na putu ka četvrtfinalu, ali će mu to biti znatno teže protiv Kila, koji je u osmini finala razbio branioca titule Flensburg. Imali su jedan dvomeč do sada, pre tri godine Nemci su slavili na putu ka trećoj evropskoj tituli.

PSŽ se prošle sezone nije dobro proveo protiv Vesprema upravo u četvrtfinalu takmičenja, Mađari su slavili u oba meča.

Vardar i Kjelce se prvi put susreću u Evropi, ali će okršaj biti više nego interesantan jer je na klupi poljskog kluba legendarni Talant Dujšebajev, dok je njegov sin Aleks bek makedonskog tima.

Za plasman na Fajnal-for bore se ukupno desetorica Srba: Marko Vujin (Kil), Mladen Bojinović (PSŽ), Rajko Prodanović (Segedin), Momir Ilić (Vesprem), te Alem Toskić, Ilija Abutović, Vladimir Petrić, Dobrivoje Marković, Stefan Terzić i Strahinja Milić (Vardar).

EHF Liga šampiona, četvrtfinale:
Zagreb (Hrvatska) – Barselona (Španija)
PSŽ (Francuska) – Vesprem (Mađarska)
Segedin (Mađarska) – Kil (Nemačka)
Vardar (Makedonija) – Kjelce (Poljska)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: