Ron Artest zvanično u Kantuu

Jedan od najekscentričnijih NBA igrača Meta Vorld Pis, ranije poznat kao Ron Artest, novi je igrač italijanskog Kantua.

Izvor: AK

Utorak, 24.03.2015.

10:41

Default images
foto: Beta/AP

Artest je sa timom iz Lombardije potpisao ugovor do kraja sezone, a finansijska strana saradnje nije saopštena.

Vorld Pis je tokom NBA karijere igrao za Čikago, Indijanu, Sakramento, Hjuston, Nikse i Lejkerse, sa kojima je 2010. bio šampiona. 2004. je proglašen za najboljeg defanzivca lige.

Prethodnih nekoliko meseci je bio u Kini, gde je na 15 utakmica prosečno beležio 19 poena uz 6 skokova. Na leto planira da opet promeni ime, sada želi da se zove Prijatelj Pandi (Panda's Friend).

Predsednik Kantua Ana Kremaskoli očekuje da dolazak Artesta bude pozitivan šok za tim koji se bori za plasman u plej-of Serije A.

"Najvažnije je što će doneti entuzijazam u naš tim. Uverena sam da će svojim kvalitetom biti od velike pomoći ekipi u nastavku sezone", rekla je Kremaskolijeva.

Kantu je uz Real Madrid tim sa najviše internacionalnih trofeja, dva puta je bio šampion Evrope (1982, 1983), a uz to ima još dve titule Interkontinentalnog kupa, te po četiri Kupa Radivoja Koraća i Saporta kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: