Mitrović: Protivnika ne biramo

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović u razgovoru za 'Novosti' kaže da nije imao priželjkivanog rivala u plej-ofu ABA lige.

Izvor:

Utorak, 24.03.2015.

10:27

Default images
StarSport

"Nekoliko kola pre kraja ligaškog dela obezbedili smo prvu poziciju i pratili smo šta se dešava u veoma zanimljivoj završnici ABA lige. Budućnost je čitavim tokom sezone bila druga, a videli ste da je na kraju lako mogla da bude četvrta. Nismo birali protivnika u polufinalu, sve tri ekipe su veoma dobre i sve imaju ambiciju da se plasiraju u Evroligu. Razlike su zaista male".

Sada je jasno da srpska košarka neće imati dva evroligaša naredne sezone, a odluka o tome ko će nas predstavljati u elitnom takmičenju pašće najkasnije 22. aprila, kada je termin eventualne pete utakmice polufinalne serije između crveno-belih i večitog rivala Partizana, po sistemu 2-2-1.

"Sigurno je da nas očekuje veoma zanimljiva serija sa Partizanom. Ulog je veliki, poznato je i kakva se atmosfera pravi oko toga. Uživaćemo u tim duelima sa crno-belima. Od početka do kraja ABA lige bili smo prvi, zahvaljujući igrama koje mogu da nam daju pravo da očekujemo da ćemo izaći kao pobednici iz polufinalne serije", ističe Mitrović u razgovoru za 'Novosti'.

Ukoliko uspe da savlada crno-bele ekipa Dejana Radonjića će i treću godinu za redom biti učesnik Evrolige.

"Sudbinu sezone smo vezali za plasman u Evroligu, tako da je izlišno pričati o značaju ishoda polufinala", kaže Mitrović, koji smatra da će ulogu u toj borbi odigrati i prednost domaćeg terena, "Iako igramo u istoj dvorani, meč više pred svojim navijačima uvek je prednost. Bićemo u takmičarskom ritmu, jer nas do tada očekuju tri utakmice u Evroligi i dve u Superligi sa Megom i Metalcem, veoma kvalitetnim timovima. Nema bolje pripreme za ono što nas očekuje u polufinalu sa Partizanom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: