ABA: Megini momci obeležili sezonu

Proteklu regularnu sezonu u ABA ligi obeležili su košarkaši Crvene zvezde, navijači Partizana, te talentovani momci iz Mega Leksa.

Izvor: AK

Utorak, 24.03.2015.

10:57

Default images
foto: StarSport

Dok su crveno-beli suvereno stigli do prvog mesta, sa samo dva poraza, a crno-beli navijači nosili svoj tim tokom najtežih trenutaka, igrači iz Sremske Mitrovice su individualno dominirali.

Igrači Mega Leksa su čak 11 puta osvajali priznanje MVP-ja kola, pet puta je to bio Nenad Miljenović, a četiri puta Nikola Jokić, koji je bio ukupno najkorisniji igrač ABA lige.

Jokić je ove sezone prosečno po meču imao indeks korisnosti 21,96, a odmah iza njega bili su njegovi saigrači Nenad Miljenović (21,71) i Dejan Musli (20,2), koji je odigrao samo deset mečeva.

Krilni centar Mega Jokić je sezonu završio sa prosekom od 15,4 poena, 9,25 skokova, 3,5 asistencija i 1,5 ukradenih lopti po meču.

Najefikasniji igrač ABA lige je Igokeino skorašnje pojačanje Brejdi Tomas Heslip sa prosekom od 23,7 poena, ali tokom samo sedam mečeva.

Prvi skakač je bio Jokić sa prosekom od 9,25 uhvaćenih lopti po utakmici, najviše asistencija beležio je Miljenović 8,38 po meču, Armsted je bio najbolji kradljivac sa 2,12 oduzete po nastupu.

Tim sa najvernijom publikom opet je bio Partizan, prosečno su 5.923 navijača gledala crno-bele u Pioniru, a hala je bila puna na utakmicama protiv Olimpije, Igokee i Zadra. Čak 6.500 navijača je dočekalo najgori tim lige Levski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: