Pojedinačna prvenstva u Vrbasu

Pojedinačna državna prvenstva u šahu, u muškoj i ženskoj konkurenciji, biće održana u Vrbasu, odlučio je Šahovski savez Srbije (ŠSS).

Izvor:

Utorak, 24.03.2015.

09:23

Default images

Na muškom šampionatu, od 18. do 30. aprila, pravo učešća imaju velemajsatori Aleksandar Inđić, Miloš Perunović, Nikola Sedlak i Branko Damljanović kao najbolje plasirani sa prošlog prvenstva.

Ivan Ivanišević, Robert Markuš i Ljubomir Ljubojević to pravo su stekli po osnovu najboljeg prosečnog rejtinga, Miloje Ratković kao omladinski državni prvak, a Miodrag R. Savić, Siniša Šarić, Miloš Pavlović, Milovan Ratković, Nenad Ristić i Dejan Antić na osnovu rezultata na kvalifikacionim turnirima.

U slučaju otkaza nekog od ovih igrača, rezerve su Igor Miladinović, Bojan Vučković, Mihailo Stojanović, Miloš Roganović, Aleksa Striković i Aleksandar Kovačević.

Igra se 13 kola po Bergerovom sistemu, svako sa svakim. Nagradni fond je 410.000 dinara, titula prvaka donosi 120.000 dinara. Obezbedjeni su ekstrahonorari za učešće u iznosu od 30.000 do 50.000 dinara po igraču zavisno od trenutnog rejtinga na rang listi FIDE.

Na ženskom prvenstvu, od 18. do 28. aprila, pravoučešća na osnovu plasmana sa prošlog šampionata imaju Jovana Vojinović, Andjelija Stojanović i Marija Rakić, te omladinska šampionka Jovana Milošević.

Na osnovu prosečnog rejtinga mogu da igraju Nataša Bojković i Alisa marić, a na osnovu plasmana na kvalifikacionim turnirima Ljilja Drljević, Sandra Đukić, Ksenija Tomin, Tijana Petrović, Mila Žarković i Adela Velikić.

U slučaju otkaza, rezerve su Marija Manakova, Svetlana Prudnjikova, Irina Čoljuškina, Jordanka Belić i Mirjana Marić.

Igra se 11 kola po Bergerovom sistemu, svaka sa svakom. Nagradni fond iznosi 250.000 dinara, a šampionki sleduje 80.000 dinara. Ekstrahonorari za učešće, zavisno od rejtinga na rang listi FIDE, iznose od 20.000 do 40.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: