Radonjić: Ispunili obećanje

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić istakao je veliku borbenost i bacanje u reklame kao ključan faktor velike pobede njegovog tima nad Makabijem.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

23:45

Default images
foto: StarSport

Crveno-beli su furioznom igrom u četvrtom periodu (35 poena, serija 20:0) srušili šampiona Evrope.

"Obećali smo da ćemo dati sve od sebe, uprkos velikom umoru, da pokušamo da Zvezdi i zvezdašima poklonimo pobedu protiv šampiona Evrope. Vukli smo sjajne poteze, bacali se po terenu i izvukli iz sebe ono što nas je krasilo tokom sezone, a to je taj karakter", rekao je Radonjić.

"Makabi koji je došao sa konkretnom ambicijom jer su u borbi za vrh tabele, za svaku pobedu koja može da im omogući prednost domaćeg terena. Spremali smo se za ovaj meč da ih savladamo", dodao je trener Zvezde.

Zvezda je dobro počela meč, povela 6:0, da bi u nastavku imala povremeno probleme da održi kontinuitet igre.

"Početak dosta dobar, iako smo mogli da bolji koristimo neke situacije, da pogođenim trojkama steknemo prednost,. U nastavku ta igra je bila dovoljno dobra da u tim trenucima treba da steknemo i veću prednost, imali smo problem sa njihovim skokovima, promašili smo nekoliko zicera i ušli u drugo poluvreme sa četiri poena prednosti. Imali smo jedan period, ne treba praviti anlizu grešaka, bilo je normalno, trebalo je to da bude mnogo duži interval, u završnicu smo ušli u dobroj poziciji, ali ne tolikom prednošću koja ne može da se stigne. Odigrali taj period sjajno, sa dobrim šutem i kvalitetnim rešenjima, uz odličan balans, i na kraju slavili ubedljivo, pa je zadovoljstvo još veće", rekao je Radonjić.

On je istakao da je izdanje u poslednjoj deonici protiv Makabija model prema kojem bi želeo da njegov tim igra.

"“Kada bismo stalno tako igrali, imali bi drugačije rezultate. Tokom većeg dela meča bili smo dobri, ali uz određene padove, jer smo najmlađa ekipa u Evroligi. Čestitke igračima na ogromnoj borbenosti i želji. Kada šut nije hteo, borili smo se, bacali u reklame i to nam se vratilo"”, naveo je Radonjić i zahvalio publici na fenomenalnom ambijentu.

On je prokomentarisao odličan šut za tri poena crveno-belih, za razliku od nekih ranijih mečeva.

"“Ni posle 19 promašenih šuteva nisam mnogo pričao, ni sada ne bi trebalo da se pravi fama. Igrao sam dosta dugo i znam da je to normalno. Ako imam najmladji tim u Evroligi onda je to još logičnije, čak i mnogo česće. Tema bi više trebalo da bude ovo danas, nego onih 54/3 za tri poena u poslednjim utakmicama. O lošem šutu se pričalo kada smo prvi u procentu šuta za tri poena u Jadranskoj ligi”", zaključio je Radonjić.

Trener Zvezde se dotakao i nekoliko pojedinaca.

"Lazić, koga želim da pohvalim zbog činjenice da je u Kupu dao sve od sebe, možda je došao u poziciji da razmišljamo i više vremena da bi bio spreman. Dangubić pod bolom igrao i sada, pokušaćemo da to sve kroz mogućnost igranja utakmica gde je u ABA ligi obezbeđen plasman u plej-of, uz želju da u Everoligi budermo na maksimalnim nivou, da dođemo u periodu ispred nas dođemo do optimalnog statusa polovinom aprila. Tejić je dao doprinos u fazi odbrane, dao je četvrtinu, želja je da napreduje, a sledeće godine preuzme neku veću ulogu, Možda je zbog godina, to nije još potrebno, ali sam najavio da će to biti tako", istakao je crnogorski stručnjak.

Crvena zvezda u narednoj utakmici Top 16 faze Evrolige gostuje ekipi Galatasaraja 12. marta u Istanbulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: