Bild: Lev vodi Nemačku do 2018.

Fudbalska federacija Nemačke u završnoj je fazi pregovora oko produžetka ugovora sa selektorom Joahimom Levom do 2018. godine, tvrdi „Bild“.

Izvor: JT

Četvrtak, 05.03.2015.

13:05

Default images
Beta/AP Photo/Keystone, Walter Bieri

55-godišni Lev, koji je Nemačku prošlog leta doveo do titule prvaka sveta na Mundijalu u Brazilu, četvrte u istoriji ’Pancera’, ima ugovor do kraja Evropskog prvenstva 2016. u Francuskoj. Novi aranžman predviđao bi i mogućnost da obe strane raskinu ugovor posle tog Šampionata ’Starog kontinenta’.

„Bild“ navodi da su predsednik Fudbalske federacije Nemačke Volfgang Nirsbah i generalni sekretar Helmut Zandrok u pregovorima sa menadžerom selektora Leva Harunom Arslanom.

Motivisan sam za ovaj posao kao i prvog dana“, rekao je Lev, koji je bio pomoćnik Jirgena Klinsmana 2004, pre nego sto je posle Mundijala u Nemackoj 2006. preuzeo reprezentaciju te zemlje.

Lev je naglasio da su Nemci na Mundijalu u Brazilu ostvarili ogroman uspeh, ali da su sada potebni novi ciljevi. Selektor ’Pancera’ je istakao da Mundijal jeste bio vrhunac, ali ne i kraj projekta.

Nemački stručnjak predvodio jeNemačku na šampionatu Evrope 2008, kada su u finalu sa 1:0 izgubili od Španije, da bi na Mundijalu u Južnoj Africi dve godine kasnije njegov tim bio poražen u polufinalu, takođe od Španije istim rezultatom.

Pre trijumfa u Brazilu, koji će ostati upamćen po torpedovanju domaćina sa 7:1 u polufinalu, Nemačka je u polufinalu Evropskog prvenstva 2012. godine izgubila od Italije sa 2:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: