EL: Zvezda čeka šampiona Evrope

Košarkaši Crvene zvezde od 20.45 dočekuju Makabi u „Kombank areni“ u okviru devetog kola Top16 faze Evrolige.

Izvor: JT

Četvrtak, 05.03.2015.

12:13

Default images
Starsportphoto

’Crveno-beli’ su najavili da će ta utakmica proteći u svečanoj atmosferi, zbog obeležavanja 70. rođendana Sportskog društva Crvena zvezde, koji je bio u sredu.

Izabranici Dejana Radonjića će juriti drugu pobedu u drugoj fazi elitnog takmičenja, dok šampion Evrope trenutno ima šest trijumfa i dva poraza.

Predstojeći duel će biti četvrti međusobni susret Crvene zvezde i Makabija, a sva tri prethodna je dobio izraelski velikan.

Radonjić je pred dolazak aktuelnog osvajača Evrolige istakao da je Makabi veoma kvalitetan protivnik, koji ima najviše moguće ambicije.

Makabi želi da se sa što bolje pozicije plasira u četvrtfinale, nije isto biti drugi ili četvrti, pogotovo što njima mnogo znači domaći teren u Tel Avivu. Ne treba previše trošiti reči o njima, dolaze u punom sastavu, za razliku od prethodnih utakmica“, rekao je Radonjić.

Krilni košarkaš ’crveno-belih’ Nikola Kalinić pozvao je navijače da ispune „Kombank arenu“ i pomognu svom timu, ali i sa njim proslave rođendan.

Utakmica je sjajan povod za proslavu 70. rođendana Crvene zvezde i fenomenalan protivnik je odlična prilika da se svi okupimo. Nadam se da će Kombank arena ponovo biti puna i da će atmosfera biti kao i do sada u svakom meču – neverovatna. Naši navijači su nas bodrili i kada nam nije išlo. Sećamo se svi dobro meča protiv Laboral Kuće kada nisu mogli da budu prisutni u hali, ali su slali svoje slike i na taj način nam pružili podršku. Pozvao bih ih da u velikom broju dođu i još jednom pokažu da su sigurno najbolji navijači“, rekao je Kalinić.

Zvezda će u taj duel sigurno uči oslabljena, pošto Branko Lazić neće igrati, dok je Nemanja Dangubić pod znakom pitanja.

Grupa E, deveto kolo
sreda, 4. mart
Alba – Žalgiris 80:72
četvrtak, 5. mart
Crvena zvezda – Makabi 20.45
Panatinaikos – Makabi 20.45
petak, 6. mart
Galatasaraj – Real 19.0

Tabela:
1. Real 7/1
2. Makabi 6/2
3. Barselona 5/3
4. Panatinaikos 5/3
5. Alba 4/5
6. Žalgiris 3/6
7. Galatasaraj 2/6
8. Crvena zvezda 1/7

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: