Nadal: Želim da prestignem Samprasa

Po mnogima najbolji teniser u istoriji Rafael Nadal rekao je da ima želju da prestigne Pita Samprasa po broju osvojenih Gren slemova.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

09:50

Default images
Beta/AP

Španski teniser trenutno je izjednačen sa legendarnim Amerikancem po broju osvojenih najvećih turnira (14).

Ispred njih dvojice je samo Rodžer Federer sa 17 Gren slem titula.

„Trenutno imam 14 osvojenih Gren slemova, kao i Pit Sampras. Imam želju da osvojim još jedan i prestignem ga, a onda ćemo videti“, rekao je Nadal.

On međutim kaže da ne razmišlja o obaranju rekorda.

„Naravno, rekordi su tu, ali ja retko kada razmišljam o tim stvarima. Ja razmišljam o svakodnevnici, idem turnir po turnir. Mislim da je takav način razmišljanja ispravan ako želite da dođete do rekorda.“

Od 14 Gren slem titula Nadal je čak devet osvojio na Rolan Garosu.

„To je trenutno najvažniji Gren slem jer je sledeći. Meni je svaki osvojeni Rolan Garos poseban. Prvi je bio magičan, pa onda redom drugi, treći... Svaki put kada se Rolan Garos završi presrećan sam jer nikada ne znate da li ćete imati priliku da ponovo to uradite. To je moj osećaj i danas.“

Nadal se sada sa šljake seli ponovo na tvrdu podlogu, pošto će učestvovati na Mastersu u Indijan Velsu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: