Terzić: Nemam dvoranskog iskustva

Reprezentativka Srbije Amela Terzić rekla je da nema potrebno iskustvo trčanja u dvorani, ali da se raduje nastupu na Evropskom prvenstvu u Pragu.

Izvor:

Sreda, 04.03.2015.

20:52

Default images

"Nemam ranijih iskustava sa kontinentalnih prvenstava u zatvorenom prostoru, ne trčim na 1.500 metara što je moja standardna deonica, ali sve posmatram sa pozitivne strane", rekla je Terzićeva.

Terzićeva će 6. marta od 13.25 trčati u kvalifikacijama na 3.000 metara, dok će se finale u toj disciplini održati narednog dana u 18.50.

"Nisam imala uslove da se spremim za svoju disciplinu i odlucila sam se da pokušam na 3000 metara. Pomoću kroseva pripremala sam se za dvoranu, možda sam i prva koja to radi", kazala je Terzićeva.

Za nastup na 3.000 metara prijavljene su 22 atletičarke, a na stazi se neće pojaviti nijedna od osvajačica medalja sa prethodnog prvenstva u Geteborgu.

Zlato na tom Evropskom dvoranskom prvenstvu u Švedskoj osvojila je Sara Moreira iz Portugala, druga je bila Nemica Korina Harer, a treća Fionuala Briton iz Irske.

"Nikada nisam previše razmišljala o konkurentkinjama, koncentrišem se na svoju trku. Sigurno je da će u Pragu biti prisutna evropska elita, na čelu sa Holanđankom Sifan Hasan", rekla je 22-godišnja Novopazarka.

Osim Sifan Hasan, među favoritkinjama će biti i ove godine najbolja Evropljanka na 3.000 metara Jelena Korobkina iz Rusije (8:47,61 minuta), Britanke Lori Mjuir (8:49,73) i Kejt Ejveri (8:53,12), Morin Koster iz Holandije (8:51,10), Poljakinja Sofija Enaoui (8:53,22), Beloruskinja Svetlana Kudželić (8:55,94) i Đulija Viola iz Italije (8:56,23).

"Ovo mi je tek druga sezona u uzrastu mladjih seniorki, pa je svaka trka veliko iskustvo. Bitno mi je takmičenje u prestonici Češke i kao svojevrsna priprema za Evropsko prvenstvo u dvorani koje će se 2017. godine održati u Beogradu", ocenila je Amela Terzić.

U međuvremenu, pročitajte planove i ciljeve Asmira Kolašinca na prvenstvu Evrope koje je otkrio u intervjuu za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: