Gvardiola i Boateng neće iz Bajerna

Trener Bajerna Pep Gvardiola demantovao je tvrdnje da će se vratiti u Barselonu na kraju sezone, dok je Žerom Boateng otkrio da je odbio katalonski klub.

Izvor: JT

Sreda, 04.03.2015.

12:59

Default images
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

„Srećan sam u Bajernu. Nema teorije da ću napustiti Bajern ovog leta. Imam ugovor, a i nisam dobio nikakve druge ponude“, rekao je Gvardiola.

Gvardiola je dodao da se nada da će još dugo ostati u tom nemačkom klubu.

Nadam se da ću ostati u Bajernu još četiri, pet, šest godina. Sve zavisi od želja kluba i od moje situacije, ali za sada to nije ni važno“, naglasio je Gvardiola.

Gvardioli, koji je u Bajern došao 2013. godine iz Barselone, aktuelni ugovor ističe u junu 2016. godine, a pregovori o nastavku saradnje odloženi su za leto. Upravo zbog toga nemački mediji spekulišu da bi španski trener mogao da se vrati u Španiju ili preuzme Mančester Siti.

Boateng je istakao da je ponudu Barselone dobio na početku ove sezone, ali je odlučio da ostane u Bajernu.
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Katalonski klub je prošlog leta želeo da pojača odbranu, a jedna od želja Barselone bila je upravo Boateng.

Ne znam detalje, ne znam koliko je Barselona ponudila za mene, ali istina je da su želeli da me dovedu. Izuzetno laska kad klub kao što je Barselona pokaže interesevanje za tebe, ali došlo je vreme kada se ne napušta Bajern i odlazi u Barselonu kako bi se osvojila Liga šampiona“, rekao je Boateng za „Bild“, „Igram za jedan od četiri najbolja kluba na svetu. Ne postoji bolji klub za nemačke fudbalere od Bajerna. Bio bih oduševljen kada bih ostao ovde još dugo, kada bih ovde završio karijeru i osvojio još mnogo trofeja“.

Boateng, koji ima ugovor s Bajernom do 2018. godine, na Alijanc arenu je došao 2011. godine iz Mančester Sitija, a do sada je u dresu šampiona Bundeslige odigrao više od 150 utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: