Bari se oprostio od Obale Slonovače

Dugogodišnji golman reprezentacije Obale Slonovače Bubakar Bari saopštio je da završava reprezentativnu karijeru.

Izvor:

Utorak, 03.03.2015.

23:41

Default images
Beta/AP

"Posle toliko godina u reprezentaciji, vreme je da prepustim mesto mlađoj generaciji", napisao je 35-godišnji Bari u pismu poslatom Vladi Obale Slonovače, a prenela je agencija Rojters.

On je dodao da je bio oduševljen što je mogao da da doprinos nacionalnom timu i što je na taj način obradovao narod Obale Slonovače.

Bari je nastupao za reprezentaciju svoje zemlje od 2000, a učestvovao je na Mundijalima 2006 (branio samo jedan meč, protiv Srbije i Crne Gore) i 2010. i 2014. godine kao prvim čuvar mreže.

Učestvovao je na šest uzastopnih Kupova nacija, a poslednjem u Ekvatorijalnoj Gvineji kao rezervni čuvar mreže, ali pošto se u polufinalu povredio prvi golman Silvajn Gbohuo dobio je šansu u finalu protiv Gane i sjajnim odbranama i odlučujućim pogotkom dorioneo trijumfu Obale Slonovače u penal seriji 9:8.

U karijeri je bio član Rena, Beverena i Lokerena, a ukupno je 86 puta čuvao mrežu državnog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: