Klop: LŠ me ne zanima, već opstanak

Trener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop izjavio je da ga malo interesuje plasman u Ligu šampiona, pošto se ekipa trenutno bori za opstanak u Bundesligi.

Izvor:

Utorak, 03.03.2015.

17:10

Default images
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Dortmund je započeo drugi deo sezone u februaru sa dna tabele, da bi uz četiri uzastopne pobede skočio na 10. mesto, na svega šest bodova manje od mesta koje garantuje kvalifikacije za elitno takmičenje.

Klop je, kako kaže, ipak fokusiran pre svega na "beg" iz opasne zone od koje je udaljen svega pet bodova.

"Kako stvari sada stoje, mesto u evropkupovima me ne zanima", rekao je Klop i dodao da je sada primarna Bundesliga.

Dortmund je u subotu pobedio Šalke (3:0) u derbiju Rura, što je Klop ocenio kao "ubijanje dve muve jednim udarcem".

"Ne samo da smo došli do 28 bodova, već smo pobedili u derbiju", rekao je Klop.

Njegov tim bi mogao da ojača poziciju na tabeli u predstojećim nedeljama ukoliko pobedi Hamburg u gostima, pre nego što dočeka Keln.

Uprkos neprilikama u Bundesligi, Dortmund je bio uspešan u grupnoj fazi Lige šampiona i dočekuje Juventus u revanš meču osmine finala, posle poraza od 2:1 u prvoj utakmici u Italiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: