Figo želi debatu sa Blaterom

Legendarni portugalski fudbaler Luiš Figo rekao je da bi rado učestvovao u televizijskoj debati sa Sepom Blaterom i još dvojicom kandidata za čelo FIFA.

Izvor: JT

Ponedeljak, 02.03.2015.

21:27

Default images
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Skaj i BBC su pisali četvorici kandidata za mesto predsednika FIFA – Blateru, Figu, sadašnjem potpredsedniku princu Aliju Bin Al Huseinu i prvom čoveku holandskom fudbala Mihaelu van Pragu, i pozvali ih da učestvuju u debati u kojoj će učestvovati ljubitelji fudbala iz celog sveta.

Figo je već ranije rekao da bi voleo da učestvuje u takvoj debati, a takav stav je ponovio u ponedeljak.

Fudbal se voli i poštuje širom sveta i navijačima dugujemo otvorenu i iskrenu diskusiju o budućnosti FIFA kao međunarodnog vladajućeg tela. Potpuno podržavam ideju javne debate između kandidata koju su predložili BBC i Skaj. Da bi to bilo efektno, sva četvorica kandidata treba da učestvuje i ja ću poslati saopštenje u kojem potvrđujem svoj stav. Od ključne važnosti je da FIFA krene u novom pravcu, a fudbalska javnost, uključujući navijače, zaslužuje da zna šta sva četvorica kandidata nude za bolju budućnost“, naglasio je Figo.

Prvi čovek Fudbalske asocijacije Engleske Greg Dajk je podržao ideju o debati, a čak je i ponudio da ona bude održana na londonskom „Vembliju“.

Voleo bih da vidim debatu kandidata. Voleo bih da se svi kandidati nađu u istoj prostoriji i odgovaraju na pitanja. Rado bismo ih sve ugostili na Vembliju“, naglasio je Dajk.

Izbori za predsednika FIFA biće održani 29. maja u Cirihu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: