Halilhodžić uskoro na klupi Japana

Pregovori Vahida Halilhodžića i Fudbalskog saveza Japana (JFA) dobro napreduju i bosanski trener uskoro bi mogao da postane selektor reprezentacije Japana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2015.

23:32

Default images
Beta/AP

JFA želi što pre da imenuje selektora, pre početka domaćeg prvenstva, kako bi na vreme počeo da prati igrače koje će birati za kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo, preneli su danas japanski mediji.

"Mislim da će sve biti u redu. Očekujemo da će Halilhodžić potpisati ugovor do 12. marta", rekao je predsednik JFA Kunija Daini, a preneo je Kjoto Njuz.

Japanski savez želi stranog trenera za selektora, a prošlog meseca otpustio je Meksikanca Havijera Agirea zbog straha da na ekipu ne utiče slučaj o njegovom navodnom učešću u nameštanju utakmica u Španiji.

Reprezentacija Japana će 27. marta igrati prijateljsku utakmicu sa Tunisom, a četiri dana kasnije sa Uzbekistanom.

Halilhodžić (62) je tokom karijere, izmedju ostalih ekipa, trenirao i Lil, Ren i Pari Sen Žermen, kao i reprezentacije Obale Slonovače i Alžira.

On je prošlog leta sa Alžirom napravio iznenašenje na Svetskom prvenstvu u Brazilu, kaa je odveo ekipu do osmine finala gde je posle produžetaka izgubila od Nemačke sa 1:2. Nemačka je kasnije osvojila Mundijal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: