Nadal ipak nije stigao Vilasa

Treći teniser sveta Rafael Nadal osvojio je prvu titulu posle devet meseci, pošto je bio najbolji na turniru u Buenos Ajresu.

Izvor: ÐN

Ponedeljak, 02.03.2015.

09:29

Default images
Beta/AP Photo/Victor R. Caivano

Nadal je pobedom nad Huanom Monakom u finalu stigao do 65. trofeja u karijeri, ukupno 46. na zemljanoj podlozi.

Prema prvim podacima Rafa se izjednačio sa Argentincem Giljermom Vilasom na prvom mestu večne liste, ali se ispostavilo da je to greška.

ATP je u ponedeljak objavio da je Špancu potrebno da prikupi još tri titule na šljaci, pošto je Vilas karijeru završio sa ukupno 49 osvojenih turnira na ovoj vrsti podloge. 28-godišnji teniser imaće prilike da ga sustigne već ove godine, ako osvoji tri od preostala četiri turnira na šljaci.

„Sve titule su posebne, ali sam veoma srećan jer nisam bio šampion dugo vremena. Protiv Monaka sam odigrao najbolji tenis ove nedelje, ovo je sjajna vest za mene jer pokušavam da podignem samopouzdanje“, rekao je Nadal posle trijumfa sa 6:4, 6:1.

Osim toga, ’Bik sa Maljorke’ prestigao je po broju pehara Bjerna Borga i Pita Samprasa koji su stali na 64.

„Čast je što me porede sa takvim veličinama kao što su Borg i Sampras“, dodao je Španac.

Ni Monako nije bio previše nezadovoljan posle finala.

„Bila je ovo teška nedelja, podižem samopouzdanje i polako se vraćam u najbolju formu. Zato odavde odlazim srećan“, rekao je Monako.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: