Aleš Pipan već našao posao u ABA

Iako je pre samo nekoliko dana dobio otkaz sa mesta trenera Union Olimpije, Aleš Pipan je već pronašao novi angažman u ABA ligi.

Izvor: AK

Četvrtak, 26.02.2015.

18:20

Default images
Foto: Union Olimpija/Igor Kupljenik/MI-PRESS

Slovenački stručnjak preuzeo je skopski MZT, pretposlednji tim regionalnog takmičenja koji je poražen u poslednjih pet kola.

Igrom sudbine, Pipan će debi na klupi trostrukog uzastopnog šampiona Makedonije imati upravo protiv doskorašnjeg tima iz Ljubljane, u nedelju u 23. kolu ABA lige.

MZT je otpustio Aleksandra Jončevskog posle neuspeha u nacionalnom Kupu, te vratio Pipana koji je tim vodio u sezoni 2012/2013. i osvojio duplu krunu.

Pipan je peti trener MZT-a ove sezone, jer su pre Jončevskog tim vodili Zmago Sagadin, Vrbica Stefanov i Boban Mitev.

Njegov najveći uspeh u karijeri je bio razvoj mladih igrača, a uticao je na uspehe Sanija Bečivoriča, Boštjana Nahbara, Jake Lakoviča, Gorana Dragića, Emira Preldžića, Mirze Begića, Jake Klobučara...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: