Juniorska elita od petka u Beogradu

Košarkaški klub Crvena zvezda od petka do nedelje će biti domaćin Evroliginog kvalifikacionog turnira za junire.

Izvor: JT

Četvrtak, 26.02.2015.

14:41

Default images
kkcrvenazvezda.rs

Utakmice turnira koji nosi naziv "Marko Ivković" po ubijenom navijaču 'crveno-belih', igraće se u halama Basket siti i Basket lend na Čukaričkoj padini, a osam ekipa biće podeljeno u dve grupe.

U grupi A takmičiće se Crvena zvezda Telekom, Mega Leks, berlinska Alba i danski Verlos. Članovi grupe B su Partizan Nis, Zemun, košarkaška akademija iz Španije Kanarias i Umana Rejer iz Venecije.

Po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe igraće u polufinalu takmičenja, a pobednik turnira će izboriti vizu za ‘fajnal ejt’ u Madridu.

Prethodnih godina smo videli mnogo talentovanih igrača od kojih mnogi sada nastupaju u NBA i Evroligi. Nadam se da ćemo među ovim momcima, koje budemo videli u toku trajanja ovogodišnjeg turnira, u budućnosti videti i u velikim evropskim klubovima, kao i da će iz našeg pogona izaći igrači koji će igrati u prvom timu Crvene zvezde. Pored brojnih talentovanih igrača na turniru će biti puno menadžera, skauta i brojnih eminentnih trenera. Mogu slobodno da konstatujem da je pred nama košarkaški praznik i ovim putem pozivam sve ljubitelje košarke da u dvoranama Basket Siti i Basket Lend pogledaju ono najbolje što srpska juniorska košarka trenutno ima”, rekao je Davor Ristović, direktor Crvene zvezde.

Trener ‘crveno-belih’ juniora Slobodan Klipa ima bogato iskustvo učestvovanja na ovakvim turnirima. Pred juniorima Crvene zvezde je izuzetno težak zadatak jer je prethodna generacija postavila najviše moguće standarde osvajanjem juniorske Evrolige.

Daćemo sve od sebe da budemo pobednici ovog turnira. Optimizam zasnivamo na tome da imamo čak sedmoricu igrača koji su prošle sezone osvojili Evroligu. Sam nastup na ovom turniru nam znači da naši talentovani igrači stiču iskustvo kroz internacionalne programe drugih ekipa”, naglasio je Klipa.

Svoja očekivanja pred početak turnira izneo je i prošlogodišnji MVP beogradskog kvalifikacionog turnira Vojislav Stojanović:

Nismo imali puno vremena da se pripremimo za turnir jer nas dvojica, Boriša Simanić i ja treniramo sa FMP-om. Imali smo svega nekoliko dana da se spremimo. Verovatno imamo najkvalitetniju ekipu na turniru, ali ne treba potcenjivati nikog. Partizan je šampion srpske juniorske lige, a Alba je prva u nemačkom prvenstvu. Ući ćemo u turnir sa maksimalnim zalaganjem i pokušati da pobedimo sve protivnike. Što se tiče danske ekipe tu je jako dobar igrač Jakob Larsen, ali smatram da ćemo našom timskom igrom uspeti da ga neutrališemo”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: