EL: Šta može Zvezda u Madridu?

Košarkaši Crvene zvezde od 20.45 gostuju Realu u Madridu u okviru osmog kola Top16 faze Evrolige.

Izvor: JT

Četvrtak, 26.02.2015.

11:59

Default images
Starsportphoto

‘Kraljevski klub’ je prvi deo druge faze elitnog takmičenja završio sa pet pobeda i jednim porazom, dok izabranici Dejana Radonjića imaju upravo obrnut učinak.

Oba tima duel dočekuju posle dvonedeljne pause u Evroligi i trijumfa u svojim nacionalnim Kupovima. Crvena zvezda je treću godinu zaredom osvojila Kup Radivoja Koraća, pobedom nad Mega Leksom sa 80:74, dok je Real po 25. put slavio u Kupu kralja, trijumfom nad Barselonom sa 77:71.

Iz redova ‘crveno-belih’ istakli su da ih je finalni turnir Kupa istrošio, i emotivno i fizilki, ali da će pokušati da odigraju najbolje što mogu u prestonici Španije.

Igrati protiv velikog kluba kakav je Real na njegovom terenu je veliki izazov za svakog igrača, ali je isto tako i velika motivacija za nas da damo sve od sebe. Real je neverovatan tim, sa iskusnim igračima, i sigurno ćemo imati priliku da naučimo mnogo iz te utakmice. Tokom prošlog vikenda smo odigrali tri utakmice za 48 sati, emotivno i fizički smo istrošeni, ali ćemo pokušati da odigramo dobru utakmicu i navijačima pružimo uživanje”, rekao je centar Zvezde Majk Cirbes.

Krilni košarkaš Reala Kej Si Rivers istakao je da pobeda nad Crvenom zvezdom njegov tim vodi ka ostvarenju cilja, a to je plasman u četvrtfinale Evrolige.

Moramo da zaboravimo Kup kralja i fokusiramo se na Evroligu, da pobedimo i nastavimo da idemo ka ostvarenju svog cilja, a to je plej-of. Moramo da se vratimo u realnost. Kup je bio težak i namučili smo se da ga osvojimo. Dali smo sve od sebe, ali je sledeća utakmica iza ćoška, moramo da budemo spremni za Zvezdu. Pobeda je najvažnija u ovom trenutku. Moramo dobro da započnemo utakmicu. Neke smo do sada rešili u trećoj četvrtini, ali ne smemo da razmišljamo o tome. Treba da uđemo dobro u utakmicu, da se borimo tokom prvog utakmice, jer ako to učinimo, imaćemo bolje opcije za pobedu nad zaista dobrim timom”, naglasio je Rivers.

Grupa E, osmo kolo
četvrtak, 26. februar
Žalgiris – Galatasaraj 18.45
Real – Crvena zvezda 20.45
Makabi – Panatinaikos 20.45
petak, 27. februar
Barselona – Alba 20.45

Tabela:
1. Real Madrid 6/1
2. Panatinaikos 5/2
3. Makabi 5/2
4. Barselona 4/3
5. Alba 3/4
6. Galatasaraj 2/5
7. Žalgiris 2/5
8. Crvena zvezda 1/6

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: