Otpušten zbog 'ritvita' o Šarliju

Nigerijski košarkaš Akin Akingbala dobio je otkaz u Ruenu zbog toga što je ’retvitovao’ jedan kontroverzni tvit posle Šarli Ebdo tragedije, piše L’Ekip.

Izvor: SO

Sreda, 25.02.2015.

15:18

Default images

“Ja nisam Šarli, ja sam Ahmed, policajac koji je poginuo. Šarli je ismevao moju veru i ja sam umro braneći njegovo pravo da to radi. #JesuisAhmed“, napisao je novinar Dijab Abu Jahja, a Akingbala je ’retvitovao’ tu misao.

Romuald Palao, Akingbalin advokat, kaže da klub veruje da mu je košarkaš time oštetio ugled.

“Akingbala je hrišćanin, on to ni na koji način nije želeo da poveže sa religijom. To je bio njegov način da kaže da je neophodno spomenuti i policajca, a ne samo Šarli Ebdo“, rekao je advokat i dodao da je ’ritvit’ samo izgovor i da je Ruen već mesecima želeo da otpusti košarkaša.

Klub nije odgovorio na pitanja agencije AFP, ali je predsednik Ruena Ivan Gider u saopštenju naveo da je igrač otpušten jer je “prekršio uslove ugovora“, kao i da je više puta upozoren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: