Zvezda najavila novu žalbu EL

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da će se žaliti i na umanjenu kaznu Evrolige povodom incidenata u Istanbulu.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.01.2015.

19:06

Default images

Evroliga je posle žalbe crveno-belih umanjila kaznu sa 50.000 na 30.001 evro, ššto je najmanja kazna koja se izriče u slučaju sukoba navijača.

Međutim, crveno-beli su nezadovoljni i tom odlukom, smatraju da su svi argumenti na njhivoj strani.

“Drugostepena komisija Evrolige delimično je usvojila žalbu KK Crvena zvezda Telekom. Žalbeno veće Evrolige uvažilo je argumente koje su čelnici crveno-belih i njihov pravni tim izneli tokom saslušanja u Milanu 20. januara pa je kazna sa 50.000 evra umanjena na 30.001 evro što predstavlja najmanju novčanu sankciju koja se izriče u slučaju sukoba navijača. Takođe, žalbeno veće Evrolige u svom obrazloženju je konstatovalo da disciplinski sudija Evrolige Patrik Grandžan nije dobro analizirao sve okolnosti na osnovu kojih je doneo svoju odluku.

Iako je delimično usvojena žalba, KK Crvena zvezda Telekom izražava svoje nezadovoljstvo i ovako smanjenom novčanom kaznom, jer iz svih dokaza koji su predočeni potpuno je jasno da Crvena zvezda ne snosi bilo kakvu odgovornost za tragičan događaj u Istanbulu. Iz tog razloga KK Crvena zvezda Telekom će se u narednom periodu žaliti sledećoj instanci na ovakvu odluku koju ne smatra pravednom.

Takođe, rukovodstvo KK Crvena zvezda je ostalo pri svom predlogu koji je predočen čelnicima Evrolige, da sav prihod od kazni koje su u obavezi da plate Galatasaraj i Crvena zvezda bude prosleđen porodici Marka Ivkovića. Evroliga je načelno prihvatili ovaj predlog, ali se tek očekuje zvanična potvrda Borda Evrolige. Podsećamo da je Galatasaraju odbijena žalba tako da je klubu iz Istanbula podvrđena kazna po kojoj osim igranja tri utakmice bez prisustva publike je u obavezi da plati i 100.000 evra”, stoji u saopštenju Zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: