Evroliga smanjila kaznu Zvezdi

Nezavisna komisija Evrolige delimično je prihvatila žalbu Crvene zvezde u vezi sa kaznom zbog incidenata tokom utakmice sa Galatasarajem u Istanbulu.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 29.01.2015.

12:32

Default images
Starsportphoto

Zvezda je prvobitno kažnjena jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama i sa 50.000 evra, a sada će morati da plati 30.001 evro, ali je najavila i novu žalbu.

Galatasaraj sankcionisan je sa 100.000 evra i tri meča pred praznim tribinama, ali je njegova žalba odbijena.

Takođe, žalbeno veće Evrolige u svom obrazloženju je konstatovalo da disciplinski sudija Evrolige Patrik Grandžan nije dobro analizirao sve okolnosti na osnovu kojih je doneo svoju odluku.

"Iako je delimično usvojena žalba, KK Crvena zvezda Telekom izražava svoje nezadovoljstvo i ovako smanjenom novčanom kaznom, jer iz svih dokaza koji su predočeni potpuno je jasno da Crvena zvezda ne snosi bilo kakvu odgovornost za tragičan događaj u Istanbulu. Iz tog razloga KK Crvena zvezda Telekom će se u narednom periodu žaliti sledećoj instanci na ovakvu odluku koju ne smatra pravednom", navodi se na sajtu Crvene zvezde.

Turski klub i Crvena zvezda kažnjeni su zbog slabe organizacije meča u Istanbulu i učešća navijača oba kluba u neredima, u kojima je 21. novembra ubijen navijač 'crveno-belih' Marko Ivković.

"Takođe, rukovodstvo KK Crvena zvezda je ostalo pri svom predlogu koji je predočen čelnicima Evrolige, da sav prihod od kazni koje su u obavezi da plate Galatasaraj i Crvena zvezda bude prosleđen porodici Marka Ivkovića. Evroliga je načelno prihvatali ovaj predlog, ali se tek očekuje zvanična potvrda Borda Evrolige".

Pročitajte i zašto je Crvena zvezda kažnjena baš sa 30.001 evrom.

Zvezda u četvrtak igra meč petog kola Evrolige protiv berlinske Albe, od 20.45 u Pioniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: