‘Slonovi’ prvi, drugi posle žreba

Obala Slonovače plasirala se u 1/4 finale Afričkog kupa nacija posle pobede nad Kamerunom 1:0, dok su Mali i Gvineja remizirali 1:1.

Izvor: NL

Sreda, 28.01.2015.

21:19

Default images
Beta/AP Photo/Sunday Alamba

‘Slonovi’ su tako došli do prvog mesta u grupi, dok drugo mesto dele Mali i Gvineja sa istim brojem golova i identičnom gol razlikom.

Obala Slonovače će se tako u 1/4 finalu sastati sa drugoplasiranom ekipom grupe C Alžirom, dok će Gana svog protivnika dobiti u četvrtak posle žreba. U ostalim mečevima 1/4 finala sastaće se Kongo i DR Kongo, dok Ekvatorijalna Gvineja igra sa Tunisom.

Fudbaler Sent Etjena Maks Gradel je u 35. minutu došao do lopte posle greške odbrane Kameruna i sjajnim šutem sa 25 metara doneo pobedu i plasman u ćetvrtfinale svom timu.

Situacija u ovoj grupi pred poslednje kolo bila je dramatična, pošto su se prve četiri utakmice završile rezultatom 1:1, a isti rezultat viđen je i u meču između Malija i Gvineje.

Gvineja je povela golom Kevina Konstanta iz penala u 15. minutu. Tri minuta kasnije dosuđen je još jedan penal, ovog puta za Mali, ali je Sejdu Keita jako loše izveo penal i golmanu je bilo lako da sačuva mrežu.

Posle prodora Dijabija po desnoj strani Maiga je iz neposredne blizine glavom postigao gol i izjednačio u 47. minutu, pa je tako ovo bio peti meč koji se završio rezultatom 1;1 u grupi D.

Pošto oba tima imaju isti broj bodova i istu gol razliku poslednji četvrtfinalista Afričkog kupa nacija odrediće se u četvrtak žrebom.

Četvrtfinalni parovi:

Kongo – DR Kongo
Obala Slonovače – Alžir
Tunis – Ekvatorijalna Gvineja
Gana – Mali/Gvineja

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: