Dijego Kosta optužen za nasilje

Fudbalski savez Engleske (FA) optužio je napadača Čelsija Dijega Kostu za nasilničko ponašanje.

Izvor: B92

Sreda, 28.01.2015.

19:54

Default images

On je tokom utakmice sa Liverpulom u polufinalu Liga kupa zgazio protivničkog igrača Emrea Džana

Fudbaleri Čelsija su se plasirali u finale Liga kupa, pošto su u revanš utakmici polufinala posle produžetka pobedili Liverpul sa 1:0, golom Branislava Ivanovića.

Kosta je tokom utakmice ulazio u oštre duele sa Martinom Škrtelom i Džanom, ali ga FA neće teretiti za duel sa Škrtelom. Sudija Majkl Oliver nije kaznio Kostu žutim kartonom ni za jedan prekršaj.

"Optužen je zbog incidenta sa Džanom, koji se dogodio u 12. minutu revanš utakmice polufinala Liga kupa protiv Liverpula. On ima rok do sutra popodne da odgovori na optužbu. Posle pregledanog snimka njegovog duela sa Škrtelom, FA neće pokrenuti postupak", navodi se u saopštenju.

Čelsi nema pravo žalbe na eventualnu kaznu, pa bi Kosta mogao da propusti predstojeću utakmicu sa Mančester sitijem, u subotu.

Za utakmicu protiv Sitija neizvestan je i Branislav Ivanović, koji je zadobio posekotine po nozi. Na fotografijama sa sinoćnje utakmice vidi da je kapiten srpske reprezentacije utakmicu završio sa kopačkom punom krvi.

"Njegova kopačka je bila puna krvi i trebalo bi je poslati pravo u našu fudbalsku akademiju", rekao je trener Čelsija Žoze Morinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: