Figo kandidat za predsednika FIFA

Nekadašnji najbolji fudbaler sveta Luiš Figo objavio je da namerava da se kandiduje za predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Izvor: JT

Sreda, 28.01.2015.

14:18

Default images

Rekorder po broju odigranih utakmica u dresu portugalske reprezentacije peti je objavio nameru da bude protivkandidat Sepu Blateru na izborima koji će biti održani u maju.

Portugalac takođe tvrdi da ima podšku pet nacionalnih saveza koje su potrebne za kandidaturu do isteka roka u četvrtak.

Pre Figa, kao kandidati su se pominjali prvi čovek Fudbalskog saveza Holandije Mihael van Prag, jordanski princ Ali Bin Al Husein, Žerom Šampanj i David Žinola. Blater će se kandidovati za peti mandat.

Stalo mi je do fudbala i ono što vidim po pitanju ugleda FIFA, ne samo sada, već poslednjih godina, mi se u opšte ne sviđa. Ako ukucate FIFA u bilo kom pretraživaču na Internetu, prva reč koja vam izađe je: ‘skandal’, a potom slede ne toliko pozitivne reči. To je ono što mora prvo da se promeni, da se ugled FIFA promeni. Fudbal zaslužuje bolje od ovoga”, rekao je Figo.

Figo je takođe istakao da je razgovarao sa velikim brojem igrača, trenera i predsednika saveza i da su se svi oni složili da nešto mora da se promeni.

Prošle godine sam bio na Svetskom prvenstvu u Brazilu, iz prve ruke sam shvatio kako navijači gledaju FIFA i to mora da se promeni. Potrebna je promena na čelu organizacije, a potom i u vođenju, transparentnosti i solidarnosti. Pravi je trenutak za to”, naglasio je Figo.

Figo je tokom bogate karijere igrao za Sporting, Barselonu, Real i Inter, a iz profesionalnog fudbala se povukao 2009. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: