Džon Meri: Neću izneveriti navijače

Novi napadač Vojvodine, Kamerunac Džon Meri oduševljen je prijemom u Novom Sadu i ističe da neće izneveriti navijače koji su ga ostavili bez reči.

Izvor: B92

Sreda, 28.01.2015.

12:27

Default images
foto: fkvojvodina.rs

Meri ima 21 godinu, prethodnih nekoliko sezona je igrao na Tajlandu, a pre nekoliko dana potpisao je ugovor sa Vošom.

"Ostao sam bez reči kada su me navijači onako lepo dočekali na prvoj prijateljskoj utakmici. Iskreno, nisam to očekivao, ali sam se osećao fantastično. Poručujem im da ih neću izneveriti", rekao je Meri.

Opisuju ga kao izuzetno pozitivnog i komunikativnog momka, koji ne skida osmeh s lica.

"Novi drugari su me, od prvog treninga, primili kao brata i zbog toga sam jako srećan. Ne osećam nikakvu zavist ili netrpeljivost što mi mnogo znači. Zbog toga sam im neizmerno zahvalan, a ja ću, sa moje strane, vredno i predano raditi, kako bi opravdao poverenje koje mi je, pozivom u Vojvodinu, ukazano. Treneri su fantastični, vidi se da su veliki profesionalci i znalci fudbala. Od njih ću, sigurno, mnogo naučiti jer želim da napredujem", istakao je Meri.

Navijači Vojvodine dobro prihvataju strance, posebno igrače iz Afrike. Donedavno im je ljubimac bio Umaru Abubakar, pa se očekuje da Meri nastavi njegovim stopama.

"Znam za Abubakara, kakav je igrač i šta je sve učinio za Vojvodinu. Biće teško zameniti ga, ali ja ću sigurno dati sve od sebe da ne razočaram sve koji veruju u mene. Voleo bih da imam sličan put kao Abu. Želim da ostavim dubok trag u Vojvodini, da me pamte po dobru i da, kasnije, nastavim karijeru u nekom velikom evropskom klubu", rekao je Kamerunac.

Meri je oduševljen dolaskom u Srbiju, nakon nekoliko godina u Aziji.

"Čovek se lako navikne na dobro. Ovde mi se sve sviđa, hrana je iznenađujuće ukusna i mogu da vam kažem, da uopšte ne biram. Osećam se već kao domaći, Vojvodina je moja nova kuća - definitivno", naglasio je mladi napadač.

Fudbal igra od pete godine, a njegovi uzori su mahom Brazilci.

"To su Brazilac Ronaldo, Ronaldinjo i Džej Džej Okoča. Oni su, po mom mišljenju, najbolji koje sam gledao", rekao je Meri.

Trenutno samostalno trenira u Novom Sadu, ali bi trebalo uskor da se priključi timu na pripremama u Turskoj. Ako mu ipak admonistrativni problemi to ne dozvole, ističe da će biti potpuno spreman do povratka ekipe.

Meri je rođen 1993. godine, a trenutno je mladi reprezentativac Kameruna. Karijeru je počeo u fudbalskoj Akademiji, a sa 15 godine je potpisao za Fortunu iz Jaunde. Profesionalac je postao 2009. u Junion Duali, koju napušta 2012. i u međuvremenu nastupa za četiri kluba na Tajlandu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: