Roma sve jača, stiže i Adrijano

Ukrajinski Šahtjor iz Donjecka pristao je da do kraja sezone pozajmi Romi jednog od svojih najboljih igrača, brazilskog reprezentativca Luiza Adrijana.

Izvor: AK

Utorak, 27.01.2015.

19:23

Default images
foto: Beta/AP

Roma će za ovaj angažman platiti Šahtjoru dva miliona evra, uz obavezu da po okončanju sezone za otkup njegovog ugovora isplati još osam miliona evra.

Ukrajincima će biti plaćeni i bonusi u zavisnosti od rezultata italijanskog kluba. Adrijano je blistao u prvom delu sezone, postigao je 14 golova na 20 utakmica, od čega čak devet u Ligi šampiona.

Ključnu ulogu u dogovoru imao je pomoćni trener Šahtjora, Brazilac Antonio Zago, navodno je zahvaljujući njemu trener Mirčea Lučesku pristao da ustupi Adrijana Romi.

Međutim, Zagu predstoji još razgovor sa predsednikom Šahtjora Rinatom Ahmetovim po povratku kluba sa južnoameričke turneje, piše "Gazeta delo Sport".

Pored Adrijana, Roma je dogovorila još jedno pojačanje iz Ukrajine, iz Dnjipra stiže Jevgen Konopljanka.

Roma se bori sa Juventusom za titulu u Seriji A, ali je sa četiri remija u poslednjih pet kola ostala na sedam bodova iza "stare dame".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: