"Izjednačili kašnjenje sa ubistvom"

Plivački savez Srbije oglasio se novim saopštenjem u kom je naveo da se Ministarstvo omladine i sporta oslanja na neproverene informacije.

Izvor: B92

Nedelja, 25.01.2015.

13:31

Default images
serbia-swim.org.rs

PSS je u saopštenju istakao da će od Sportskog saveza Srbije zatražiti relevantnu dokumentaciju pošto sa raznim službama Sportskog saveza Srbije ima intenzivnu i kvalitetnu saradnju i komunikaciju, a ovom problemu nije čuo niti video ništa zvanično.

Takođe, naveli su da je zabrinjavajuće što je sekretar za sport da je kašnjenje sa izjašnjavanjem po nekom proceduralnom pitanju jednako opasna i po krivici jednaka stvar kao i ubistvo

Novo saopštenje PSS prenosimo u celosti i bez izmena:

„Kako bismo otklonili bilo kakve nedoumice o zvaničnom stavu Plivačkog saveza Srbije po pitanju nedodeljivanja programskih sredstava za 2015. želeli bismo da ponovimo da smo, na osnovnu navoda koje predstavnici Ministarstva omladine i sporta iznose u medijima, a od kojih su mnogi materijalne činjenice i mogu se lako proveriti, a neke od njih su tvrdnje da je Sportski savez Srbije, pokušao i ili izvršio nadzor, savetovanje ili bilo kakav uvid u poslovanje Plivačkog saveza Srbije o čemu u Plivačkom savezu Srbije ne postoji nikakva zvanična informacija ili trag, a kamoli nalaz, o godini u kojoj je počinjen sporni prekršaj koja je jasno navedena i u presudi sudije za prekršaje, sve više uvereni da se predstavnici Ministarstva omladine i sporta u svojim istupima i odlukama oslanjaju na neproverene i netačne podatke. Mi ćemo od Sportskog saveza Srbije zatražiti relevantnu dokumentaciju pošto sa raznim službama Sportskog saveza Srbije imamo intenzivnu i kvalitetnu saradnju i komunikaciju, a ovom problemu nismo ništa zvanično ni čuli ni videli.

Posebno smo se zabrinuli kad smo iz medija shvatili da je po Ministarstvu omladine i sporta ,,NORMALNO“ da poslovni račun korisnika sredstava budžeta Republike Srbije bude u blokadi, pa čak i da je ,,nemoguće“, raditi bez toga. Za nas to nikada nije bilo normalno niti smo posezali za takvim prekšajima da bismo podmirivali potrebe dela baš zbog toga, nezadovoljnog članstva.

Jednako je zabrinjavajuće ukoliko državni sekretar za sport stvarno misli, kako je opet u medijima na konferenciji za štampu izjavio, da je kašnjenje sa izjašnjavanjem po nekom proceduralnom pitanju jednako opasna i po krivici jednaka stvar kao i ubistvo.

Plivački savez Srbije je sve vreme bio i sada smo, na raspolaganju svima koji žele da utvrde činjenično stanje i pronađu rešenje koje neće ugroziti rad jednog od najstarijih saveza u Srbiji, a samo u cilju funkcionisanja sistema plivanja u zemlji i želi da veruje da su svi nadležni potpuno svesni posledicaovakvih odluka i posvećeni ostvarenju nacionalnog interesa u sportu stvarajući svim naraštajima uslove i mogućnosti da se ovim bazičnim sportom bave u propisanim institucionalnim i organizacionim okvirima“. Vladajuće telo srpskog plivanja u saopštenju u subotu optužio je ministra Vanju Udovičića da obmanuo javnost, a takođe je i napalo manje sportove.

To saopštenje je medijima stiglo sa zvaničnog mejla Saveza, istog onog sa koje je stigla sugestija da ono nije bilo dostavljeno na memorandum i da će zvanično saopštenje biti dostavljeno uskoro.

Ministarstvo omladine i sporta (MOS) zamolilo je sportsku javnost da preispita odluku da pokloni poverenje rukovodstvu Plivačkog saveza Srbije (PSS).

Olimpijski komitet Srbije (OKS) saopštio je da problem finansiranja može da se reši razgovorima, a ne polemikom u medijima plivačkog saveza i ministarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: