FA: Bolton izdržao nalete Liverpula

Sa iznenađenjima u četvrtom kolu FA Kupa nastavilo se i u poslednjem meču subotnjeg programa, pošto je Bolton odoleo Liverpulu na Enfildu – 0:0

Izvor:

Subota, 24.01.2015.

21:00

Default images
Beta/AP Photo/Peter Byrne, PA Wire

Najzaslužniji za podvig 'Trotera' bio je golman Adam Bogdan, koji je imao nekoliko sjajnih intervencija, a duel je obeležio i povratak Emila Heskija pred 'Kop'.

Najbolju priliku za domaće propustio je Havijer Mankiljo u samom finišu, kada je loše zahvatio loptu, propustivši priliku da je smesti u praznu mrežu gola gostiju.

S druge strane, najbolju priliku za ekipu iz Čempiošipa propustio je drugi član '73-godišnjeg' napadačkog tandema – Ejdur Gudjonsen. Bivši napadač Čelsija i Barselone nije uspeo da pošalje u gol dobar pâs Ramsa u 63. minutu, pošto je njegov udarac unutrašnjom završio preko prečke.

Lazar Marković ušao je u igru na startu drugog poluvremena, umesto Hosea Enrikea, zabeležio je nekoliko dobrih poteza i prodora, ali nije uspeo ništa značajnije da promeni.

U popodnevnom terminu videli smo senzacionalne poraze lidera Premijer lige Čelsija od Bradforda, kao i akutelnog šampiona Mančester Sitija od Midlsbora, a sve je počelo remijem bez golova u petak – kada je Mančester Junajted gostovao četvrtoligašu Kemdriž Junajtedu.
Beta/AP Photo/Peter Byrne, PA Wire
Gosti su bolje otvorili meč, da bi već u 11. minutu kreirali prvi opasan napad, ali je pokušaj Meta Milsa blokiran. U nastavku akcije, Mils se vratio u svoj kazneni i u poslednji čas zaustavio šut Adama Lalane.

Dosta problema Boltonu pravio je Rahim Sterling, a Bogdan je prvi put morao da interveniše posle šuta Džordana Hendersona sa tridesetak metara. Novu dobru priliku gosti su imali u 33. minutu, ali je, ovoga puta, volej Dina Moksija proleteo tik pored stative Simona Minjolea.

Do kraja poluvremena pokušali su još Adam Lalana i Glen Džonson, ali je Bogdan oba puta bio na pravom mestu.

Ulazak Markovića dodatno je ubrzao igru 'Crvenih', međutim, često je ekipi Brendana Rodžersa nedostajao završni pâs kako bi što lakše došla u izglednu situaciju. Kutinjo je bio taj preko koga su išle sve akcije domaćeg tima, a posle jedne takve čuvar mreže Boltona bio je za malo brži od Sterlinga.

Kako se duel bližio kraju, Liverpul je samo pojačavao pritisak, ali je Bogdan bio nesavladiv. Posebno se istakao u samoj završnici, kada je najpre zaustavio šut Fabija Borinija sa desetak metara, zatim je usledi pokušaj Mankilja, dok je u nadoknadi vremena imao i malo sreće – jer je Borini bio 'kratak'.
Beta/AP Photo/Peter Byrne, PA Wire
Rezultati šesnaestine finala FA kupa:

subota:
Blekburn – Svonsi 3:1 (1:1)
Tejlor 23, Gestede 78, Konvej 90 - Sigurdson 21
Birmingem – VBA 1:2 (1:2)
Graunds 45+1 - Aničebe 25,35
Kardif - Reding 1:2 (1:0)
Džons 25 – Norvud 64, Robson-Kanu 88
Čelsi - Bredford 2:4 (2:1)
Kejhil 21, Ramireš 38 - Stid 41, Filipe Moraiš 75, Halidej 82, Jejts 90+4
Derbi – Česterfild 2:0 (1:0)
Bent 20, Hjuz 82
Mančester siti – Midlsboro 0:2 (0:0)
Bamford 53, Kike 90+3
Preston – Šefild junajted 1:1 (1:0)
Galager 19 - Di Đirolamo 68
Sautempton – Kristal Palas 2:3 (2:3)
Pele 9, Dan 16 a.g. - Šamak 11,39, Sanogo 21
Sanderlend – Fulam 0:0
Totenhem – Lester 1:2 (1:0)
Taunzend 19pen - Uljoa 83, Šlap 90+2
Liverpul – Bolton 0:0

nedelja:
15.00 Bristol Siti – Vest Hem
16.00 Aston Vila – Bornmut
17.00 Brajton – Arsenal

ponedeljak:
21.00 Ročdejl – Stouk

petak:
Kembridž Junajted – Mančester Junajted 0:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: