FA senzacije: Ispali Čelsi i Siti!

Fudbaleri Bradforda i Midlsboroa napravile su senzacije u četvrtom kolu FA Kupa, pošto su izbacili Čelsi i Mančester Siti na gostujućem terenu.

Izvor:

Subota, 24.01.2015.

17:56

Default images
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Posebno je fascinantan način na koji su 'Pilićari' slavili na Stamfrod Bridžu, pošto od 37. minuta gubili sa 2:0, da bi na kraju slavili 4:2!

S druge strane, Boro je do plasmana u osminu finala i slavlja na Etihadu, protiv aktuelnog šampiona, stigao golovima u drugom delu igre. Najpre je u 52. minutu bio precizan Bamford, da bi prolaz potvrdio Kike u nadoknadi.

Sve čari FA Kupa osetili su i navijači Totenhema, pošto je njihov tim uspeo da ispusti prednost protiv Lestera (2:1), po Sautempton, za koji je Dušan Tadić odigrao ceo meč, bio je koban Kristal Palas (3:2), dok će Sanderlend i Fulam (0:0), kao i Preston i Šehild Junajted (1:1) morati da igraju ponovljene mečeve.

Dan je i otvoren malim iznanđenjem, jer je član Čempionšipa Blekburn eliminisao premijerligaša Svonsi (3:1), uz dva crvena kartona za goste, Nikola Žigić nije uspeo da spreči trijumf Vest Bromič Albiona u Birmingemu (2:1), Reding je slavio u Kardifu istim rezultatom, dok je Darbi Kaunti bio siguran protiv Česterfilda (2:0).

Sve ovo je nagovestio neverovatan meč u Kembridžu, gde slavni Mančester Junajted nije uspeo da slavi protiv istoimenog četvrtoligaša, pa će prolaz morati da traže na Old Trafordu.
Beta/AP Photo/Jon Super
Krenućemo od Londona, jer je podvig koji je napravio Bradford Siti, član Lige 1, zaista neverovatan. Menadžer lidera Premijer lige Žoze Murinjo odlučio je napravi čak devet izmena u startnoj postavi, Nemanje Matića i Branislava Ivanovića nije bilo ni u protokolu, šansu u odbrani dobio je mladi Danac Andreas Kristijansen, ali su u napadu igrali Didije Drogba i Loik Remi.

Meč na Bridžu počeo je sjajno po domaće, jer je Gari Kejhil pogodio glavom posle kornera u 21. minutu, da bi Ramireš u 38. povisio prednost svog tima, i već tada se činilo da je Čelsi završio veći deo posla.

Ipak, samo 180 sekundi kasnije, Džejson Sted je smanjio zaostatak gostiju pred odlazak na odmor, a golova nije bilo sve do 75. minuta. Portugalac je u međuvremenu na teren poslao Fabregasa, Vilijana i Azara, ali nije se desilo ono što je očekivao.

Morais je najpre doneo izjednačenje Bradfordu, a potpuni muk usledio je u 82. minutu, kada je Halidaj doneo neverovatan preokret sedmoplasiranom timu treće lige Engleske. Za potpuno 'ludilo' među 'Pilićarima' u zapadnom Londonu pobrinuo se Mark Jejts u četvrtom minutu nadoknade.
Beta/AP Photo/Tim Ireland
S druge strane, 'Građani' neće po dobrom pamtiti povratak Midlsbroa na Etihad posle skoro decenije. Za razliku od Murinja, Manuel Pelegrini nije previše 'tumbao' sastav. Aleksandar Kolarov zauzeo je poziciju levog beka, kapiten Vinsent Kompani je igrao štopera, a napad su predvodili Stevan Jovetić, David Silva i Hesus Navas – na čelu sa Serhiom Aguerom.

Ipak, gosti su uspeli da se odlično kreću, čekaju svoju šansu iz kontre i prekida, posle 45 minuta fudbala uspeli su da sačuvaju svoju mrežu, da bi velika greška Fernanda najavila senzaciju.

Brazilac je pogrešio u 53. minutu, što je iskoristio Patrik Bamford, pozajmljeni napadač Čelsija, i savladao Vilija Kabalera za vođstvo gostiju. Krenuli su domaći tada u napad iz sve snage, imali 65 odsto oseda i 24 šuta na gol, naspram 14 gosiju, ali nisu uspeli da probiju zadnju liniju i zatresu mrežu Bora.

Veliki uspeh gostima, kao i drugu uzastopnu eliminaciju Sitija iz FA Kupa od ekipa iz Čempionšiša, potvrdio je Kiko u 93. minutu, ali je zvezda uspeha ipak neverovatni golman Tomas Mehias, koji je imao sedam-osam spektakularnih intervencija.
Beta/AP Photo/Gareth Fuller, PA Wire
Takođe spektakularan meč videli smo i na Sent Merisu, gde smo videli čak pet golova i to sve u prvih 45 minuta. Počelo je idealno za domaće, jer je posle akcije u devetom minutu, u kojoj je učestvovao Dušan Tadić, Gracijano Pele doneo prednost 'Svecima', ali je Mauran Šamak izjednačio već u 11.

Ipak, novu prednost domaćima doneo je Dan autogolom, a ni ovoga puta se nije dugo čekalo na izjednačenje, jer je Jaja Sanogo, koji igra na pozajmici iz Arsenala, postigao svoj prvenac za ekipu sa Selhursta u 21. minutu. Ispostavće se, konačan rezultat meča postavio je Marokanac Šamak, svojim drugim pogotkom, pet minuta pre odlaska na odmor.

Sličnu sudbinu doživeo je i Totenhem, pošto je Andros Tauzend pogodio iz penala u 17. minutu za prednost 'Pevaca', a sve do 83. minuta ekipa Maurisja Poćetina imala je rezultat koji je vodi dalje, ali se sve promenilo u samo sedam minuta.

Najpre je Hose Leonardo Uloa izjednačio u 83. minutu, da bi Džefri Šlap u poslednjim trenucima meča doneo prolaz i delirijum u redove 'Lisica'.
Beta/AP Photo/Bogdan Maran
Rezultati šesnaestine finala FA kupa:

subota:
Blekburn – Svonsi 3:1 (1:1)
Tejlor 23, Gestede 78, Konvej 90 - Sigurdson 21
Birmingem – VBA 1:2 (1:2)
Graunds 45+1 - Aničebe 25,35
Kardif - Reding 1:2 (1:0)
Džons 25 – Norvud 64, Robson-Kanu 88
Čelsi - Bredford 2:4 (2:1)
Kejhil 21, Ramireš 38 - Stid 41, Filipe Moraiš 75, Halidej 82, Jejts 90+4
Derbi – Česterfild 2:0 (1:0)
Bent 20, Hjuz 82
Mančester siti – Midlsboro 0:2 (0:0)
Bamford 53, Kike 90+3
Preston – Šefild junajted 1:1 (1:0)
Galager 19 - Di Đirolamo 68
Sautempton – Kristal Palas 2:3 (2:3)
Pele 9, Dan 16 a.g. - Šamak 11,39, Sanogo 21
Sanderlend – Fulam 0:0
Totenhem – Lester 1:2 (1:0)
Taunzend 19pen - Uljoa 83, Šlup 90+2

nedelja:
15.00 Bristol Siti – Vest Hem
16.00 Aston Vila – Bornmut
17.00 Brajton – Arsenal

ponedeljak:
21.00 Ročdejl – Stouk

petak:
Kembridž Junajted – Mančester Junajted 0:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: