Kaka: Ronaldo? Prosto – fenomen

Rikardo Kaka rekao je da je njegov bivši saigrač iz reprezentacije Brazila Ronaldo najbolji igrač koga je ikada gledao, posebno istakavši njegovu brzinu.

Izvor:

Subota, 24.01.2015.

17:24

Default images
Beta/AP

Kaka je najpre bio u timu Selesaa koji je 2002. godine osvojio Mundijal u Japanu i Južnoj Koreji, da bi zatim bili saigrači i u ekipi Milana.

Iako je sjajni ofanzivni vezista, koji trenutno igra za matični Sao Paulo, igrao i sa Kristijanom Ronaldom, kao i protiv Lionela Mesija, kaže da niko nikada nije igrao sa tolikom elegancijom i takvom brzinom.

"Po meni, najbolji igrači su oni koji imaju mogućnost da u deliću sekunde smisle šta će uraditi, a onda to ekspresno sprovedu u delo. E, najbolji u tome je bio Ronaldo Nazario", rekao je Kaka, "Neverovatno je brzo razmišljao, a brzina mu je omogućavala da sve to savršeno pretoči u akciju i gol – bio je savršen. Dosta sam razmišljao o igračima sa kojima sam igrao, ali je on ipak fenomen".

Osvajač Zlatne lopte iz sezone 2006/2007 je upravo poslednjom rečju rekao samu suštinu, nadimak koji možda i najbolje opisuje jednog od najboljih centarfora svih vremena – 'Il Fenomeno'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: