Jansrud slavio na skraćenom Štrajfu

Norveški skijaš Ćetil Jansrud trijumfovao je na šestom spustu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u austrijskom Kicbilu.

Izvor: JT

Subota, 24.01.2015.

14:56

Default images
Beta/AP Photo/Giovanni Auletta

Jansrud je na skraćenom legendarnom Štrajfu slavio u vremenu od 58.16 minuta i tako ostvario petu pobedu ove sezone, a osmu u karijeri.

Drugo mesto, sa samo dve stotinke zaostatka, zauzeo je Italijan Dominik Pariz, dok je treći, sa 21 stotim delom sekunde slabijim vremenom, bio Giljermo Fajed iz Francuske.

Start najprestižnije trke u kalendaru bio je planiran za 11.30, ali je magla u gornjem delu staze uslovila odlaganje. Organizatori su posle dugog većanja odlučili da start pomere niže i praktično prepolove stazu, a trka je krenula posle više od dva i po sata zakašnjenja.

Od starta, na čelu se našao Austrijanac Georg Štrajtberger, kojeg je tek Fajed pomerio sa prve pozicije, da bi Jansrud samouvereno stigao do vođstva nešto kasnije. Najbliži da ga prestigne bio je Pariz, pobednik superveleslaloma u petak, ali je on u cilju imao za dve stotinke slabije vreme.

Na kraju, Štrajtberger je morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Amerikanca Stivena Najmana i dvojice Italijana Kristofa Inerhofera i Vernera Hela. Zanimljivo, Hel, Patrik King iz Švajcarske i Austrijanac Romed Bauman su podelili sedmo mesto, pošto su imali identično vreme – 58.59 sekundi, dok je deseti bio domaći skijaš Matijas Majer.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Austrijanac Marsel Hiršer sa 916 bodova, ispred Jansruda sa 834. U poretku spusta Norvežanin sada ima 439 bodova, a sledi ga Pariz sa 292.

Takmičenje u Kicbilu se nastavlja u nedelju slalomom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: