Prva pobeda sezone za Prevca

Slovenački ski skakač Peter Prevc trijumfovao je na prvim ovosezonskim skokovima u japanskom Saporou u okviru Svetskog kupa.

Izvor: JT

Subota, 24.01.2015.

12:55

Default images
Beta/AP Photo/Alik Keplicz

Prevc je do prve pobede ove sezone došao skokovima od 130 i 131 metra, odnosno sa 276,4 bodova.

Drugo mesto zauzeo je vodeći u generalnom plasmanu Štefan Kraft, sa pet bodova zaostatka, dok je treći bio Čeh Roman Kudelka.

Prevc je bio najbolji u obe runde, pa je zasluženo slavio. Posle prve runde delio je prvu poziciju sa Austrijancem Mihaelom Hajbekom, a sledio ih je domaći takmičar Norijaki Kasai.

U nastavku, Kasai je potpuno podbacio, skočio je samo 122,5 metra, isto kao i Hajbek, koji je imao skok od 127 metara. To su iskoirstili Kudelka i Kraft, koji su napredovali za po dve pozicije u odnosu na prvu seriju i došli do podijuma.

Hajbek je na kraju morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred još jednog Slovenca Jurija Tepeđa, Kasaija i Poljaka Kamila Štoha. Najbolju desetoricu kompletirali su Norvežanin Anders Fanemel, Vensan Dekomb Savoj iz Francuske i Austrijanac Manuel Popinger.

Kraft na čelu generalnog plasmana ima 957 bodova, a prate ga Prevc sa 864 i Hajbek sa 849.

Takmičenje u Saporou se nastavlja u nedelju novim individualnim skokovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: