Pantiro ostaje vladar Kicbila

Francuski skijaš Aleksi Pantiro trijumfovao je na legendarnoj superkombinaciji u austrijskom Kibcbilu, voženoj u okviru Svetskog kupa.

Izvor: JT

Subota, 24.01.2015.

10:11

Default images
Beta/AP Photo/Alessandro Trovati

Pantiro je do pobede, svoje prve ove sezone, a druge u karijeri u Kicbilu, došao ukupnim vremenom od 2:01.36 minuta.

Drugo mesto, sa 69 stotinki zaostatka, zauzeo je aktuelni osvajač Svetskog kupa Marsel Hiršer, dok je treći bio Čeh Ondrej Bank, koji je bio 25 stotinki dalje.

Od prošle godine, umesto klasične kombinacije, koja se sastojala iz subotnjeg spusta i nedeljnog slaloma, u Kicbilu se vozi superkombinacija, a za tu trku se boduju pun superveleslalom i jedna runda slaloma.

Pantiro je bio 25. u superveleslalomu i profitirao je zbog bolje odrađene te discipline, iako je Hiršer nadoknadio više od dve sekunde u slalom. Bank je bio najbolji u superveleslalomu, na 12. poziciji, a iako je u slalomu bio solidan, nije mogao da parira Pantirou i Hiršeru, kojima su tehničke discipline specijalnost.

Iza najbolje trojice našao se Hrvat Ivica Kostelić, ispred Viktora Mifa-Žandea iz Francuske, Švajcarca Karla Janke i Adama Zampe iz Slovačke. Prvu desetoricu kompletirali su Natko Zrnčić-Dim iz Hrvatske, Norvežanin Ćetil Jansrud i Mauro Kavizel iz Švajcarske.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa trenutno vodi Hiršer sa 916 bodova, ispred Jansruda sa 734 i Pantiroa sa 611.

Takmičenje u Kicbilu nastavlja se u subotu spustom na legendarnom Štrajfu, dok je za nedelju zakazan slalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: