Nastavljen ‘rat’ Čavića i Saveza

Proslavljeni srpski plivač Milorad Čavić poručio je čelnicima Plivačkog saveza da je vreme da napuste svoje funkcije, čime je nastavljen ’rat’ dveju strana.

Izvor: JT

Subota, 24.01.2015.

09:15

Default images
Starsportphoto

Čavić je prethodno istakao da je „Savez leglo korupcije“ i poručio Arkadiju Vjačaninu da dobro razmisli o odluci da ubuduće pliva pod zastavom Srbije, zbog čega su mu čelnici Plivačkog saveza Srbije pretili tužbom.

Od tada, Ministarstvo omladine i sporta donelo je odluku da Plivački savez Srbije ne dobije finansijska sredstva zbog kršenja zakona, tačnije zbog nenamenskog trošenja sredstava.

Rado ću vam reći sve u oči, i to pred sudom, zbog vas smo izgubili svi. Vreme je da se sklonite“, napisao je Čavić na svom profilu na društvenoj mreži Tviter. U petak je reagovalo i vladajuće telo srpskog plivanja, istakavši da je sud doneo da nije bilo nenamenskog trošenja budžetskih sredstava, čime se negiraju tvrdnje revizora Ministarstva omladine i sporta. Iz Plivačkog saveza su, takođe, istakli da je to telo jedino koje može da izda dozvole plivačima, bez koje na međunarodnim takmičenjima ne može da nastupi nijedan sportista.

Mi ćemo, naravno, na dostavljeno obaveštenje, u zakonskom roku podneti prigovor i dalje verujući da je interes plivanja kao sporta od značaja i za vrhunske sportiste, ali bar isto toliko i za sve uzraste u celoj zemlji i da kašnjenje u izjašnjenju po materiji u kojoj je na kraju PSS bio u pravu, ne može biti tretirano kao materijalno finansijski ili privredni prekršaj”, ističe se u saopštenju Plivačkog saveza Srbije, “Nadamo se da Srbija, koja finansira i gubitaše i dužnike i saveze bez odgovarajuće dokumentacije, neće biti prva zemlja u svetu koja će uštedom budžeta od oko 300.000 evra za ceo jedan bazični sport za celu godinu pokazati nedostatak svesti i savesti, stavljajući partikularne interese pojedinaca iznad nacionalnog interesa, kakav opstanak i razvoj plivanja definitivno jeste”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: