Metalac namučio Partizan u Valjevu

Košarkaši Partizana savladali su Metalac 83:72, posle dosta problema na gostovanju u Valjevu, u 18. kolu ABA lige.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Subota, 17.01.2015.

18:50

Default images
Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art

Partizan je ispustio 14 poena prednosti u prvom poluvremenu, Metalac je sredinom treće četvrtine prvi put poveo, ali u završnici nije imao snage da iznenadi srpskog šampiona.

Crno-beli su ostvarili petu uzastopnu pobedu i izjednačili se sa trećeplasiranom Cedevitom na deobi trećeg mesta sa po 11 pobeda, ali Zagrepčani u nedelju gostuju jednom od najgorih timova lige Igokei.

Partizan je imao petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio Milan Mačvan sa 15 poena (6/7 dva). Sjajno je odigrao Aleksandar Pavlović sa 14 poena, 8 skokova i 4 asistencije, dok su po 13 ubacili Nikola Milutinov (8sk), Dragan Milosavljević i Đorđe Gagić.

U dresu Metalca blistali su Marko Ljubičić sa 19 poena uz po 5 skokova i asistencija, te Dušan Kutletić sa 16 poena i 4 ukradene lopte.

Partizan je silno krenuo, poveo 11:2, Metalac se posle tajm-auta ekspresno vraća, ali crno-beli u nastavku meča predvođeni povratnikom Edom Murićem stižu do 14 poena prednosti (36:22).
Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art
U završnici poluvremena Murić postaje nervozan zbog odluka sudija, pravi dva faula, dobija i tehničku, što potpuno remeti ritam meča, a to domaćin koristi i smanjuje zaostatak na sedam poena razlike (45:38).

U trećem periodu Metalac je agresivnom igrom u odbrani, pre svega na centrima Partizana, preokrenuo situaciju na parketu, te serijom koševa Kutčešića i Ljubičića stigao do preokreta i prvog vođstva (49:48).

Usledila je izjednačena borba do sredine poslednje četvrtine, kada domaćin gubi snagu, što Pavlović, Milosavljević i Andrić trojkom pretvaraju u novu dvocifrenu prednost crno-belih i konačnu pobedu.

Partizan u sledećem kolu dočekuje pretposlednji tim lige Igokeu, dok Metalac čeka Union Olimpiju, rivala crno-belih u borbi za plej-of.

Tok meča:

Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art
Crno-beli meč otvaraju preko Milana Mačvana, koji postiže prva dva koša i najavljuje novu blistavu partiju. Usledila je trojka Milosavljevića, te koš Tepića i zakucavanje Pavlovića za 11:2 za Partizan posle četiri minuta igre.

Đokić traži tajm-aut kojim preokreće situaciju, njegovi igrači prave seriju 7:0 koju zakucavanjem kompletirao Jevtović i podiže Halu sportova na noge (9:11).

Pavlović sa penala prekida nalet domaćina, a posle koša Mačvana, postiže i trojku te opet odvodi Partizan na +9 (18:9). Metalac opet ne dozvoljava gostima da se potpuno odlepi, nakon koša Ljubičića Malešević ubacuje trojku za povratak u egal.

Crno-beli iskusno koriste brzopletost domaćina u nastavku, te zakucavanjem Murića opet stiču osetnu prednost. Slovenac je postigao prvi koš posle višenedeljne pauze, a potom posle koša Jošila, pogađa i trojku za prednost Partizana posle prve četvrtine – 25:17.
Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art
Murić nastavlja sjajnu seriju košem na startu druge četvrtine za prvu dvocifrenu prednost Partizana. Jevtović pokušava da održi Metalac u igri, ali Gagić, Milosavljević novom trojkom i Milutinov podižu prednosti na maksimalnih 14 poena (36:22).

Domaćin je agresivnom igrom tražio novi povratak u egal, Partizan serijom koševa iz reketa održava stečenu prednost, ali posle tajm-auta Vujoševića Metalac podiže nivo igre i serijom 5:0 smanjuje zaostatak.

Usledio je žešće duel Murića i Jevtovića prilikom borbe za poziciju u reketu, što je dovelo do kraćeg prekida u Valjevu. To je zagrejalo atmosferu u hali, a Slovenac nije uspeo potpuno da se smiri, pa je novim jačim startom napravio novi faul, a potom dobio i tehničku grešku zbog protesta.

Ljubičić sa penala smanjuje na -9, a potom Kutlešić trojkom iz ugla potpuno vraća domaćina u meč. Tepić je pet sekundi pre kraja sa penala prekinuo seriju Metalca, i doneo Partizanu solidnih sedam poena prednosti na poluvremenu – 45:38.
Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art
Domaćin sjajno otvara drugo poluvreme, Todorović trojkom pokreće seriju 11:3 za potpuni preokret u Valjevu. Sjajna odbrana, te dva koša Ljubičića u nizu doneli su Metalcu prvo vođstvo na meču, 49:48. Mačvan sa dva koša u nizu prekida seriju domaćina i umiruje atmosferu u Hali sportova.

Jevotvić i Pavlović nastavljaju rezultatsku klackalicu, da bi posle sjajne blokade Gagića nad Maleševićem na šutu za tri poena, Milosavljević pogodio i vratio Partizanu kontrolu nad rezultatom (56:53).

Međutim, puni samopouzdanja, domaći igrači nastavljaju sjajno da pariraju crno-belima, pa Jevtović trojkom i Lljubičić sa poludistance donose novi preokret (60:58). U finišu perioda Partizan sa pet poena Milutinova u nizu vraća prednost pred poslednjih deset minuta – 63:60.
Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art
Poslednju četvrtinu Partizan otvara novim poenima Milutinova i košem Murića za +7, ali Kutlešić i Majstorović brzo vraćaju domaćina u novi egal (67:65). Domaćin je bio u egalu do 69:68, a onda Pavlović postiže dva koša, Milosavljević još jedan, te Partizan stiže do 76:70, tri minuta pre kraja.

Igrači Metalca očigledno istrošeni velikom borbom u trećem periodu polako gube dah, a Mihajlo Andrić postiže svoju prvu trojku na meču i odvodi Partizan na nedostižnih deset poena razlike (81:71).

Tačku na novu pobedu Partizana, petu uzastopnu, a 11. u sezoni, stavlja Dragan Milosavljević sa poludistance za konačnih 83:72.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

222 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: