ABA: Sedmi poraz Partizana

Košarkaši Partizana izgubili su od Budućnosti u Pioniru sa 72:61 u 13. kolu ABA lige i sada imaju skor od šest pobeda i sedam poraza.

Izvor: SO

Nedelja, 21.12.2014.

18:50

Default images

Podgoričani su sve vreme kontrolisali igru i rezultat, već u prvom poluvremenu stvorili su dvocifrenu prednost, tokom treće četvrtine imali su i 17 poena viška, pa su zasluženo stigli do 11. trijumfa u regionalnom takmičenju.

Najviše zahvaljujući Milosavljeviću, Mačvanu i Andriću, Partizan je uspeo da se približi na pet poena zaostatka na šest minuta do kraja.

Međutim, tada su odgovornost preuzeli Rejnolds i Šehović, ponovo su doneli dvocifreni višak svom timu – usledila je nesportska greška Pavlovića, nešto kasnije i tehnička Velimiru Gašiću, pa je Budućnost do kraja rutinski slavila.

Partizan, koji je na ovom meču igrao bez povređenih Murića i Gagića, predvodio je Dragan Milosavljević sa 14 poena (4-9 iz igre), Milan Mačvan upisao je 12 poena (3-9 iz igre), 7 skokova i 3 asistencije, a Milenko Tepić dodao je 11 poena (5-15 iz igre), 6 skokova, 4 asistencije i 2 ukradene lopte.

Mihajlo Andrić ubacio je 10 poena, a svoj dan nije imao Aleksandar Pavlović – dao je 8 poena, uz šut iz igre 3-14, 2 skoka, asistenciju i 5 izgubljenih lopti.

Najefikasniji kod Budućnosti bio je Suad Šehović sa 18 poena (5-10 za tri), on je imao i 15 skokova, a Džej-Ar Rejnolds postigao je 14 poena (3-8 iz igre), uz nekoliko važnih koševa u poslednjoj četvrtini.

Darko Planinić, koji je zbog problema sa faulovima na terenu proveo samo 18 minuta, zabeležio je 14 poena (6-7 iz igre) i 7 skokova, a Čedomir Vitkovac ubacio je 10 poena.

U sledećem kolu Partizan već u utorak igra sa Solnokom u Pioniru, a Budućnost u sredu gostuje Metalcu u Valjevu.

ABA liga, 13. kolo:
Nedelja:
Cedevita - Solnok 74:73
Partizan - Budućnost 61:72
Ponedeljak:
20.30 MZT Skoplje - Crvena zvezda
Subota:
Levski - Cibona 64:74
Krka - Olimpija 71:54
Igokea - Mega Leks 70:63
Metalac - Zadar 87:93

Tabela:
1. Crvena zvezda 12-0
2. Budućnost 11-2
3. Cedevita 9-4
4. Olimpija 8-5
5. Cibona 7-6
6. Krka 6-7
7. Partizan 6-7
8. Mega Leks 6-7
9. Zadar 6-7
10. Solnok 6-7
11. Igokea 4-9
12. Metalac 4-9
13. MZT Skoplje 4-8
14. Levski 1-12

Tok meča:

Starsport
Partizan je meč počeo bez Mačvana i Pavlovića u startnoj petorci, pa su crno-beli teško dolazili do poena. Međutim, domaći su igrali dobro u odbrani, pa je posle četiri minuta igre na semaforu pisalo 5:2 za Budućnost.

Pet minuta je prošlo bez poena crno-belih iz igre, a posle pika Kuka i Planinića gosti su poveli 9:2, pa je trener Gašić zatražio tajm aut.

Konačno, posle nepunih šest minuta igre Tepić je u kontri položio loptu u koš, ali Rejnolds je odgovorio trojkom, da bi Budućnost ubrzo povela sa devet poena razlike.

Partizan se tada trgao, Milosavljević je vezao pet poena i smanjio zaostatak (15:11), pa su gosti zatražili minut odmora. Domaći su nastavili sa dobrom igrom, pet poena vezao je Mačvan, ali je Budućnosti posle bacanja Rejnoldsa vodila 19:16 nakon deset minuta.

Posle dobrog perioda igre Partizana, Budućnost je odgovorila istom merom – Mačvan je imao problema sa Planinićem, koji je vezao šest poena na niskom postu, a posle kontre Dašića i trojke Šehovića gosti su prvi put stvorili dvocifreni višak (30:19).

Partizan je teško dolazio do poena, dve-tri lopte su i izašle iz obruča, a na drugoj strani Budućnost je održavala dvocifrenu prednost – posle nove trojke Šehovića i koša Ivanovića bilo je 15 poena viška (35:20).

Gosti su igrali sjajnu odbranu, crno-beli su teško dolazili do otvorenih pozicija za šut, a Milutinov se mučio sa linije penala, pa je Budućnost čuvala prednost. Poslednja dva minuta poluvremena niko nije dao koš, a gosti su vodili 39:26.
Starsport
Slično kao što su završili prvo, igrači oba tima počeli su i drugo poluvreme – neefikasno. Budućnost je prva probila led, a ubrzo je Vitkovac vezao četiri poena i gosti su došli do +17 (45:28).

Partizan je zaigrao čvršće u odbrani i postepeno je uspeo da smanji zaostatak, iako u napadu nije sve išlo kako treba – Mačvan je ’izmišljao’ poene, on je počeo i završio seriju 8-0 kojom se domaći primakao na jednocifreni zaostatak (45:36).

Usledila je i kontra Pavlovića za -7, probudila se i publika, što je crno-belima dalo dodatnu energiju u odbrani. Mogao je Partizan još više da se približi, ali posle 30 minuta Budućnost je vodila 47:40.

Crno-beli su pokušavali da se približe – Milosavljević i Andrić pogodili su po trojku, ali su se druge strane Rejnolds i Šehović preuzeli odgovornost i održavali su prednost Budućnosti.

Prišao je Partizan na pet poena zaostatka, ali je Šehović odgovorio trojkom na Andrićevu trojku – 57:49. Usledila je izgubljena lopta Pavlovića, a zatim i njegova nesportska lična na Rejnoldsa, posle čega je Budućnost ubacila četiri poena i povela sa 61:49.

Andrić je ubacio trojku i smanjio na 63:54, crno-beli su igrali presing po celom terenu, a na tri minuta do kraja trener Gašić dobio je tehničku grešku zbog protesta posle dosuđenog faula na Planiniću.

Gosti su to iskoristili, poveli su sa 67:54 i time su prelomili meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

515 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: