CG bez krune, Španija u finalu

Rukometašice Španije plasirale su se u finale Evropskog prvenstva u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Izvor: AK

Petak, 19.12.2014.

19:59

Default images

Španjolke su u polufinalu eliminisale branioca titule Crnu Goru sa 19:18, zahvaljujući sjajnom prvom poluvremenu.

Crnogorke su u prvih pola sata igre postigle samo 8 golova, pa im snažna odbrana u nastavku (bez primljenog gola 14 minuta) nije pomogla da nadoknade pet pogodaka zaostatka.

Španiju je do finala predvodila golmanka Navaro sa 18 odbrana, dok su se u napadu istakle Pinedo sa pet i Mange sa četiri gola.

Radičevićeva je bila najefikasnija među Crnogorkama sa šest golova, četiri je postigla Katarina Bulatović, dok je podbacila Milena Kneževića sa svih sedam promašenih šuteva.

"Crvena furija" će u finalu igrati protiv Norveške, koja se plasirala u šesto uzastopno finale EP. Biće to repriza finala iz 2008. u kojem je Španija doživela debakl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: