PSŽ prošao, Monaku drama i penali

U sredu su odigrani preostali mečevi osmine finala francuskog Liga kupa, a dalje su prošli Pari Sen Žermen, Ren, Sent Etjen, Gengan, Monako i Lil.

Izvor: ÐN

Sreda, 17.12.2014.

23:35

Default images

U utorak su odigrana samo dva meča, a interesantno je da su oba završena posle produžetaka – Bastija je pobedila Kaen sa 3:2, dok je Nant nadigrao Mec rezultatom 4:2.

Pari Sen Žermen mučio se na gostovanju Ažaksjou i činilo se da će zabeležiti treći uzastopni poraz kada je domaćima prednost doneo Kavali u 26. minutu sa penala.

Ipak, aktuelni šampion Francuske stigao je do preokreta i plasmana u narednu fazu u drugom delu igre, zahvaljujući pogocima Kavanija, Orijea i Bahebeka.

Ren je izbacio Kretej golom Armana u drugom poluvremenu, dok su siguran trijumf Genganu u Arlu doneli Mandane i Buvo.

Najinteresantije bilo je u u Lionu, gde je Monako vodio u produžetku pogotkom Karaska, ali je Lakazet na dodavanje Gurkufa posle sjajnog solo prodora izborio jedanaesterce. Tulalan je promašio na startu i činilo se da će Lion proći dalje, ali su posle promašili Kone i Feri kome je Stekelnburg odbranio za veliko slavlje Monaka.

Ista situacija viđena je u Lilu gde je gostovao Bordo, a taj susret završen je nerešeno 1:1. Ni u produžecima nije bilo pogodaka, pa se pristupilo šutiranju penala. Obe ekipe loše su izvodile, viđena su po tri promašaja sa obe strane, da bi Lil na kraju imao više sreće, nakon slabog šuta Marijana

Liga kup, osmina finala:
Bastija – Kaen 3:2 (posle produžetaka)
Nant – Mec 4:2 (posle produžetaka)
Lorijen – Sent Etjen 0:1
Ren – Kretej 1:0
Ažaksjo – PSŽ 1:3
Arl – Gengan 0:2
Lil – Bordo 2:1 (posle penala)
Lion – Monako 1:2 (posle penala)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: