FIFpro: Ne u Srbiju, plata nema

Sindikat profesionalnih fudbalera (FIFPro) upozorio je svoje članove da ne dolaze u klubove iz Srbije jer rizikuju da ne budu plaćeni.

Izvor: B92

Sreda, 17.12.2014.

12:26

Default images

FIFpro i Sindikat fudbalera Srbije kažu da je Narodna banka Srbije blokirala račun polovini od 16 klubova u Jelen Superligi, kao i da oni nisu mogli da plate igrače i ostale zaposlene.

“Mrzimo ovo da radimo, ali naš posao jeste da zaštitimo igrače. Fudbaleri nisu primili novac mesecima i nalaze se u ozbiljnim finansijskim problemima".

"Klubovi su na ivici bankrota. Povrh svega, dobio sam šokantne vesti da jedan od klubova nimalo ne poštuje prava igrača i da čak dozvoljava huliganima da im prete“, rekao je Teo van Segelen, generalni sekretar FIFpro.

Iz te organizacije navedeno je da je spomenuti klub Radnički it Kragujevca.

“Vuk Sotirović, jedan od iskusnijih igrača, udaren je u lice kada je pokušao da urazumi navijače i da zaštiti mlađe igrače. Ostali fudbaleri sprečili su veći incident“, naveli su iz FIFpro i dodali su da, iako su FSS i JSL osudili u pismu taj čin, nikakav disciplinski postupak nije pokrenut“.

“Na sledećoj timskoj utakmici kod kuće navijači su na transparentima vređali igrači i pretili im, posle čega je sedam igrača napustilo klub“, dodaje FIFpro.

Predsednik Sindikata fudbalera Srbije ’Nezavisnost’ Mirko Poledica kaže da je situacija alarmantna i dodaje:

“U Srbiji ima samo oko 500 profesionalnih fudbalera. Ne bismo bili iznenađeni ako neki klubovi bankrotiraju u skorije vreme. Zbog toga moramo da pošaljemo poruku svim zemljama i da preporučimo stranim igračima da ne dolaze u Srbiju jer nema garancija da će biti plaćeni“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: