Obradović: Nemam razloga da brinem

Srpski internacionalac Ivan Obradović optužen je za nameštanje utakmica u Primeri, a u razgovoru za 'Sport' kaže da se "uopšte ne uklapa u tu priču".

Izvor: B92

Sreda, 17.12.2014.

11:35

Default images

Španski sud još nije doneo odluku povodom ovog slučaja, a prema zakonima na Pirinejskom poluostrvu predviđena kazna zakona za ovo krivično je do četiri i po godine.

"Sad su svi osmunjičeni, pa i oni koji ni pod razno ne mogu da budu upleteni. A, pošto ste, verovatno, prevashodno zainteresovani za moju sudbinu, reću ću osnovne stvari – uopšte se ne uklapam u priču o nameštanju utakmice, zato sam potpuno miran, distanciran od svega, imam važnija posla", rekao je Obradović za Sport.

Ime nekadašnjeg desnog beka Saragose nalazi se na listi od 42 imena, među kojima su i kapiten Atletiko Madrida Gabi i prvotimac Mančester Junajteda Ander Erera, a meč za koji se sumnjiče odigran je 2011. godine – kada je Saragosa pobedom u gostima nad Levanteom (2:1) izborila opstanak.

Prema navodima i optužbama tužilaštva iz Valensije, igrači tima sa La Romalede dobili su od uprave kluba blizu milion evra, koje su prosledili kao mito igračima tima iz Valensije. Da sve bude još gore po Obradovića – on je taj meč presedeo na klupi.

"Pre dva, tri meseca pozvan sam, poput svih igrača, koji su, u meču sa Levanteom, bili u protkolu, da se izjasnim u Madridu, istražitelji su me pitali da li sam nešto video i čuo... Na tome se završilo, vratio sam se u Belgiju, advokat me iz Španije obaveštava o izveštajima u štampi", rekao je Obradović, "Ponoviću, što se mene tiče, nemam ni najmanji razlog za zabrinutost, a ukoliko osvane poziv, ići ću, zbog čega bih se i od koga krio?!".

Obradović podvlači da mu je savest čista.

"Sto odsto. Ne zaboravite da mi je Saragosa, dva meseca posle duela sa Levanteom, uzela licencu. Da sam učestvovao u nečemu nečasnom, sigurno bih sebi obezbedio drugačiji tretman. Podsećam, takođe, da se predsednik nije menjao, i dalje je Agapito Iglesijas komandovao klubom. Sad nešto i o treneru Agireu, bio je iskren kada mi je saopštio da nisam u prvom planu, odmah je servirao angažovanje dvojice Meksikanaca, ostao sam u Saragosi da radim, da se borim za novu šansu, koja je usledila kada je, u januaru 2012. godine, Manolo Himenes preuzeo kormilo. Pa, sad procenite ulogu Ivana Obradovića", zaključio je levi bek Mehelena za Sport.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: