Žeravica: Dule reagovao ishitreno

Ranko Žeravica, jedan od najtrofejnijih jugoslovenskih selektora u istoriji, kaže za Novosti da ne želi dalju polemiku sa trenerom Partizana Duškom Vujoševićem.

Izvor: B92

Sreda, 17.12.2014.

09:42

Default images

“Sve što je rekao povodom mog komentara oko lošeg izvođenja slobodnih bacanja i generalno šuta na utakmici ABA lige u Zadru, smatram ishitrenim. Nemam dilemu da Dule iskreno misli drugačije, ali je reagovao, što bi kazali, na prvu loptu. Kada je spusti i smiri se, to sigurno ne bi rekao“, rekao je Žeravica.

“Ne bih da odgovaram na svaku ’tezu’ Vujoševića, stvarno nema potrebe. Generalno, nimalo me ne vređa ništa od onog što je izgovorio, jednostavno, tome ne pridajem značaj“, dodao je Žeravica.

Legendarni selektor Jugoslavije kaže da je oduvek poštovao Vujoševića i da se to neće promeniti.

“Pratim ga od prvih trenerskih koraka, a tome ima godina, uvek sam se interesovao za njegove rezultate i cenio uspehe, to se ni u budućnosti neće promeniti. On je jedan od onih koje poštujem, svu tu posvećenost ovom sportu, sve ono što je uradio“.

Vujošević je, između ostalog, rekaoda "ljudi u godinama Žeravice ne bi trebalo da se stavljaju u funkciju jednog kluba i iskazuju mržnju".

“Nikada nisam demonstrirao mržnju, nikoga nisam potcenjivao, a najmanje Vujoševića. Čak i kada sam kritikovao, bio sam uvek dobronameran. Već sam rekao, pratiću i dalje njegov rad i ceniću gu, nema potrebe da više širimo ovu priču“, zaključio je Žeravica za Novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: