Trofeji Red Bula nađeni u jezeru

Deo trofeja Red Bula koji su ukradeni iz sedišta tima u Milton Kinsu pre desetak dana pronađen je u jezeru Horsšu.

Izvor: JT

Utorak, 16.12.2014.

17:55

Default images

Više od 60 trofeja ukradeno je 6. decembra kada su šestorica razbojnika automobilima uleteli kroz ulazna vrata sedišta Red Bula.

Jezero Horšu se nalazi oko 120 kilometara od Milton Kinza, a trofeji su pronađeni tamo u ponedeljak ujutro, kada su ih primetili prolaznici.

Oko 20 trofeja je pronađeno, ali blisko sarađujemo sa Red Bulom da bismo utvrdili tačan broj, pošto su neki oštećeni”, istakao je detektiv Kris Oukmen.

Šef ekipe Red Bula Kristijan Horner rekao je posle pljačke da su većina trofeja bili replike, pošto su vozačima pripali originali, ali da to nikako ne umanjuje ozbiljnost incidenta.

Očigledno je da nas je pogodila ova ozbiljna pljačka, u kojoj su počinioci automobilima uleteli kroz naša ulazna vrata i ukrali više od 60 trofeja, za koje su nam bile potrebne godine vrednog rada da bismo ih osvojili. Pretrpeli smo veliku štetu i ovo je posebno uznemirilo naše obezbeđenje koje je u tim trenucima bilo u fabrici. Počinioci su uzeli predmete koji ne samo da im ne pripadaju, već predstavljaju vredan rad velikog broja ljudi. Kada se i izuzme način na koji se sve desilo, nije nam jasno zašto bi neko ukrao ove trofeje. Za tim oni su od velike vrednosti, ali ovako vrede veoma malo, a pored toga većina su replike“, istakao je tada Horner.

Horner je takođe istakao i da će se u timu postarati da fabrika bude manje dostupna u budućnosti, iako će time najviše biti pogođeni ljubitelji Formule 1 koji putuju u Milton Kinz da bi videli trofeje i bolide.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: